L'Aventure Estate Cuvée 2018
Producător: L'Aventure - Paso Robles, California
Proprietar-oenolog: Stéphan Asseo
Soi: 45% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon, 15% Petit Verdot
Culoare: roșu-purpuriu închis, aproape negru
Miros: nas extraordinar de crème de cassis, flori albe, piatră zdrobită, grafit și flori zdrobite
Gust: corpolent, cu textură superbă, echilibru incredibil, fără asperități, superb la mijlocul evoluției pe palatin și sfârșit foarte, foarte frumos
Recomandări gastronomice: e extraordinar cu vânat și preparate din carne vită (grătar, friptură, boeuf bourguignon), carne roșie, brânzeturi maturate
Alcool: 15,8%
Temperatura de servire: 15-16°C
Perioada optimă de consum: 2023 - 2043
Maturat 15 luni în butoaie de stejar franțuzesc 90% noi și 10% la a doua folosire. Nelimpezit și nefiltrat!
100 Puncte Jeb Dunnuck: ”Asemănător cu Cabernetul simplu, dar cu mai mult sex appeal, are un nas extraordinar de crème de cassis, flori albe, piatră zdrobită, grafit și flori zdrobite. El introduce un vin corpolent, cu textură superbă, echilibru incredibil, fără asperități, superb la mijlocul evoluției pe palatin și cu sfârșit foarte, foarte frumos. Va beneficia de o învechire la sticlă de 5-6 ani și se va bea cu mare plăcere 20 de ani și mai bine. Jos pălăria în fața oenologului Stéphan Asseo pentru încă un vin incredibil care este, cred, vinul acestui an de recoltă.”
98 Puncte James Suckling
Ediția 2017 - 96 Puncte Parker
Ediția 2016 - 99 Puncte Parker: ”Estate Cuvée 2016 are un parfum intens, dominat de cireșe negre, crème de cassis și cutie de ciocolată, pe fundal de condimente chinezești și potpouri. Corpolent, este bogat și opulent pe palatin, cu structură fermă, o mare puritate și profunzime și postgust persistent, pe note de condimente și ierburi aromate uscate.”
- 99 Puncte Jeb Dunnuck: ”Un asamblaj clasic de 52% Syrah, 32% Cabernet Sauvignon și 16% Petit Verdot vinificat preponderent în stejar franțuzesc. Un vin corpolent, onctuos, incredibil de concentrat, cu structură fermă, care se simte extraordinar pe palatin și are note splendide de crème de cassis, mină de creion, frunze de tutun și grafit.”