L'Aventure Optimus 2020
Perioada optimă de consum: 2023 - 2028
Producător: L'Aventure Winery - Paso Robles, California
Proprietar-oenolog: Stéphan Asseo
Soi: 58% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot - struguri din via L'Aventure cu randament foarte mic: 2,5 tone/acru
Culoare: roșu-rubiniu profund
Miros: note profunde de cireșe roșii și negre, grătar, cimbru, delicatese din carne de porc și violete uscate
Gust: corpolent, elegant, cu aciditate suculentă și tanini granulați abordabili; sfârșit lung, stratificat
Recomandări gastronomice: carne, preparate cu sos de roșii, vânat, pește gras
Alcool: 15,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc 65% noi și 35% la a doua folosire. Fermentație malolactică în butoi. Nelimpezit și nefiltrat!
95 Puncte Parker: ”Asamblaj de 58% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon și 11% Petit Verdot, Optimus 2020 are o culoare roșu-rubiniu profund și arome profunde de cireșe roșii și negre, grătar, cimbru, delicatese din carne de porc și violete uscate. Pe palatin, este corpolent, elegant, cu aciditate suculentă și tanini granulați abordabili. Sfârșit lung, stratificat.”
Ediția 2019 - 96 Puncte James Suckling: ”Extrem de aromat, cu arome de cireșe coapte și fructe de pădure, dar și flori și citrice. Corp mediu spre plin, tanini fini, rafinați și sfârșit lung, catifelat. Realmente bine făcut și unul dintre cele mai echilibrate vinuri L’Aventure pe care le-am întâlnit. Syrah, Cabernet Sauvignon și Petit Verdot. Se poate bea acum, dar va fi mai bun poeste doi, trei ani.”
Ediția 2018 - 94-96 Puncte Parker: ”De culoare roșu-purpuriu intens, Optimus 2018 are parfum de crème de cassis, mure coapte, ciocolată cu mentă, argilă udă, afine zdrobite și aluzii discrete de liliac și condimente exotice. Pe palatin, are corp mediu, cu arome stratificate de fructe negre și albastre condimentate, structură fină, o prospețime minunată și sfârșit plin de arome de fructe coapte.”
- 94-96 Jeb Dunnuck
Producător
L'Aventure a fost fondată în 1998 de oenologul francez Stéphan Asseo. Familia sa a cumpărat primul domeniu din Bordeaux, Domaine de Courteillac, în 1982. Au urmat, la scurt timp, Château Robin și Château Fleur-Cardinale din Saint-Emilion. Stéphan a ridicat nivelul proprietăților familiei, în timp ce lucra pentru alte câteva proprietăți cunoscute din Bordeaux, precum Château Guillot-Clauzel din Pomerol și Château Corbin din St Emilion.
În același timp, el a descoperit Lumea Nouă care i-a oferit o oportunitate unică de a-și diversifica experiența, având mai multă libertate în vie și vinificare. După ce a răscolit întreaga Californie pentru terroir-ul dorit, a sfârșit prin a fi cucerit de Paso Robles.
Situată între Los Angeles și San Francisco, via sa din Paso Robles a devenit rapid un simbol al regiunii.