Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Opus One
2019

99 Puncte James Suckling:”Fruct de o puritate nemaiîntâlnită, cu note de coacăze și flori proaspete precum violete și trandafiri. De asemenea, tulpini de flori. Lungime și structură fantastice, concentrat dar reținut și focusat. Fruct extraordinar. Elegant. Cupaj de 78% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 6% Petit Verdot, 6% Cabernet Franc, 2% Malbec. Încercați-l după 2028.”

În stoc

2,095.00 lei

De la 71.23 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Opus One 2019
Perioada optimă de consum: 2025 - 2060

Producător: Opus One - Napa Valley, California

Proprietari: joint venture-ul înființat de Robert Mondavi (Napa Valley, California) & Baronul Philippe de Rothschild (Château Mouton-Rothschild, Bordeaux) este astăzi proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. și Constellation Brands Inc.

Soi: 78% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 6% Petit Verdot, 6% Cabernet Franc, 2% Malbec - cupaj din vinuri din mai mulți ani

Culoare: roșu-granat închis cu tente purpurii  

Miros: intens, de prune negre, mure, coacăze negre și petale de trandafir uscate, accentuate de subtonurile minerale

Gust: textură cremoasă, catifelată și încadrată de tanini fin granulați; prospețimea și aciditatea plăcută creează o tensiune subtilă în raport cu aromele de fructe negre, ierburi aromatice savory, espresso și cacao; sfârșit în care persistă o notă delicată de ciocolată amară

Recomandări gastronomice: vită - filet mignon, miel, fructe de mare cu sos de mandarine, paste (ravioli) cu trufe negre 

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 17°C

Un vin emblematic creat în1979 de doi vizionari care între timp ne-au părăsit, Robert Mondavi și Baronul Philippe de Rothschild. 
Maturat 19 luni în stejar franțuzesc nou. Vinul trebuie decantat înainte de servire. Sedimentele nu sunt un defect, ci dovada calității sale. 

99 Puncte James Suckling: ”Fruct de o puritate nemaiîntâlnită, cu note de coacăze și flori proaspete precum violete și trandafiri. De asemenea, tulpini de flori. Lungime și structură fantastice, concentrat dar reținut și focusat. Fruct extraordinar. Elegant. Cupaj de 78% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 6% Petit Verdot, 6% Cabernet Franc, 2% Malbec. Încercați-l după 2028.”
97-99 Puncte Parker

Ediția 2018 - 99 Puncte James Suckling: ”Foarte parfumat și floral, cu note de lavandă, liliac și violete care se împletesc cu cele de fructe de pădure dulci, coapte, precum mure și coacăze negre. De semenea, un pic de ardezie și grafit. Vinul este corpolent, dar și echilibrat și rafinat, cu tanini super fini care persistă minute în șir. Ierburi aromate proaspete precum foi de dafin și lemon grass scot în evidență aromele de fructe negre. Tanini de o calitate excepțională lucrați cu mult rafinament. Persistă minute în șir.”
             - 98 Puncte Parker: ”De culoare granat-purpuriu foarte profundă, Opus One 2018 erupe din pahar cu note proaspete și intense de mure, coacăze calde și prune negre coapte, suculente plus nuanțe de liliac, ceai Oolong, baton de scorțișoară, pământ arat și trufe negre. Pe palatin, corp mediu spre plin și straturi frumos împletite de fructe negre crocante susținute de taninii denși și bine structurați și de prospețimea fantastică. Sfârșit foarte aromat, cu o notă minerală persistentă.”

Producător

Opus One este primul vin american ultra-premium. Prin el s-a impus o nouă categorie de vinuri evaluate la $50 și peste. El este, totodată, cel mai cunoscut vin de tip Meritage - vinuri americane roșii produse în stil bordelez. Majoritatea producătorilor de Meritage sunt situați în California, în special în Napa Valley. Ideea acestui proiect ambițios a două dintre figurile cele mai respectate din lumea vinului: Baronul Philippe de Rothschild (Château Mouton-Rothschild, Bordeaux) și Robert Mondavi (Napa Valley, California) s-a născut în 1970, dar a prins contur  de abia în 1978, iar primul vin a fost lansat în 1979, debutul oficial al podgoriei având loc cu un an mai târziu. A fost un succes imediat! Entuziasmul criticilor și al consumatorilor a fost atât de mare încât la prima ediție, din 1981, a Licitației de vinuri din Nappa Valley, o cutie cu 12 vinuri Opus One s-a vândut cu 24.000 USD - un preț nemaiîntâlnit până atunci pentru un vin din California! La Opus One se produc doar două vinuri: vinul de top cu același nume și cel de-al doilea vin, numit Overture. Astăzi, după 40 de ani, Opus One rămâne cel mai râvnit vin din Napa Valley, chiar dacă prețul lui scade rar sub 350 USD și este proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. și Constellation Brands Inc.  “Vinul se naște, apoi trăiește. Dar nu moare niciodată, căci continuă să trăiască în oameni.”  Opus One este primul vin american ultra-premium. Prin el s-a impus o nouă categorie de vinuri evaluate la $50 și peste. El este, totodată, cel mai cunoscut vin de tip Meritage - vinuri americane roșii produse în stil bordelez. Majoritatea producătorilor de Meritage sunt situați în California, în special în Napa Valley. Ideea acestui proiect ambițios a două dintre figurile cele mai respectate din lumea vinului: Baronul Philippe de Rothschild (Château Mouton-Rothschild, Bordeaux) și Robert Mondavi (Napa Valley, California) s-a născut în 1970, dar a prins contur  de abia în 1978, iar primul vin a fost lansat în 1979, debutul oficial al podgoriei având loc cu un an mai târziu. A fost un succes imediat! Entuziasmul criticilor și al consumatorilor a fost atât de mare încât la prima ediție, din 1981, a Licitației de vinuri din Nappa Valley, o cutie cu 12 vinuri Opus One s-a vândut cu 24.000 USD - un preț nemaiîntâlnit până atunci pentru un vin din California! La Opus One se produc doar două vinuri: vinul de top cu același nume și cel de-al doilea vin, numit Overture. Astăzi, după 40 de ani, Opus One rămâne cel mai râvnit vin din Napa Valley, chiar dacă prețul lui scade rar sub 350 USD și este proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. și Constellation Brands Inc.  “Vinul se naște, apoi trăiește. Dar nu moare niciodată, căci continuă să trăiască în oameni.” 

Specificații

Țara SUA
Punctaje/Medalii 99 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2019
Vinificare Sec
Alcool 14%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

”Overture”
A doua etichetă a domeniului, vinul este complex, proaspăt și elegant, cu aciditate ...
795.00lei
La comandă
2019
2019
2,095.00 lei Sunati pentru a afla pretul
De la același producător
”Overture”
Opus One ”Overture”
795.00 lei
A doua etichetă a domeniului, vinul ...

Citește mai mult
2018
Opus One 2018
2,095.00 lei
99 Puncte James Suckling:"Foarte parfumat și floral, cu note de ...

Citește mai mult
2013
Opus One 2013
2,395.00 lei
100 Puncte James Suckling:"Cel mai bun Opus făcut ...

Citește mai mult
Palm 2022
Palm 2022
Toată eleganța rosé-ului. Convivial și g...
58.00 lei
40.60 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint