Actualizam platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplaceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugamintea sa resetati parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

L'Autentique Blanc de Blancs

Proaspăt, cu parfum de flori albe (păducel, caprifoi) și fructe albe cărnoase precum piersicile de vie și o aluzie delicată de mentă care-i oferă vivacitate și dinamism. În gură, vinul este bogat, fructat și savuros, cu aciditate frumoasă, arome de flori și fructe albe și sfârșit lung, proaspăt și vioi.

În stoc

195.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Champagne Éric Taillet L'Autentique Blanc de Blancs

Producător: Champagne Éric Taillet 

Soi: 100% Chardonnay

Culoare: galben deschis strălucitor, cu perlaj fin    

Miros: proaspăt, cu parfum de flori albe (păducel, caprifoi) și fructe albe cărnoase precum piersicile de vie și o aluzie delicată de mentă care-i oferă vivacitate și dinamism 

Gust: bogat, fructat și savuros, cu aciditate frumoasă, arome de flori și fructe albe și sfârșit lung, proaspăt, plăcut și vioi

Recomandări gastronomice: stridii, caviar, calamari, somon afumat

Alcool: 12%

Dozaj: 1 g/l

Temperatura de servire: 8-10°C

Maturat mai mult de 6 ani. Multi-vintage din 2012-2013 - doi ani complementari, unul cald care oferă bogăție, fructuozitate și savoare, iar celălalt, plin de prospețime, oferind o aciditate foarte plăcută. Degorjat în mai 2020.

***

”Iubesc să dau viață prin eliberarea și restituirea înțelesului terroir-ului.” Éric Taillet

Situată în inima văii râului Marne, la  Baslieux-sous-Châtillon, casa Taillet vindea primele sticle în 1961. Condusă astăzi de Éric Taillet, a patra generație, ea este mai cunoscută ca oricând datorită filosofiei de a lucra viile în respect față de mediu și în armonie cu natura. Éric Taillet, sau ”creator de emoții în Champagne”, cum îi place să-și spună, are o singură prioritate: recolte excepționale pentru o șampanie excepțională. Perfecționist, el vrea să păstreze în fiecare dintre vinurile sale o tipicitate și un stil pe care să le recunoști de la prima înghițitură. Filosofia sa se axează pe relația dintre pământ și vin, în încercarea de a transmite consumatorului întreaga energie a solului.

Primele vii ale domeniului de șase hectare, împărțit în 37 de parcele, au fost plantate de strămoșii săi în 1900. Éric a preluat afacerea în 1995, iar primele sale șampanii au ajuns pe piață în 1998. Pentru a le face, folosește strugurii de pe trei hectare. Restul sunt vânduți către marile case din Champagne.

Vârsta medie a vițelor este de peste 40 ani. Fiind situat în Valea Marnei, cel mai plantat soi al său este Pinot Meunier, despre care spune că este ”regele strugurilor din Champagne... El este viața mea, pasiunea mea, rațiunea de a fi viticultor. Soiul emblematic al domeniului Taillet, numai din vițe foarte vechi de pe soluri argiloase, cu subsol compus din calcar, silex, marne și argilă. Pentru mine, Meunier înseamnă fruct, finețe, postgust lung și o paletă aromatică extraordinară.” Această pasiune prinde viață în ”Bansionensi”, o șampanie foarte rară, făcută din Pinot Meunier 100%. Tot ea l-a făcut să înființeze asociația ”Meunier Institut”, al cărui președinte este și care reunește (doar!) nouă producători care produc cel puțin un vin Pinot Meunier 100%.

Nu în cele din urmă, Éric Taillet este adeptul ”viticulturii rezonabile”, însemnând că nu folosește îngrășăminte și pesticide chimice, refuzând, totodată, să se supună oricăror reglementări artificiale, dacă le consideră prea stricte: ”Refuz să fiu prizonierul unui sistem, fie că e vorba despre agricultura organică sau oricare alta! Treaba mea este să nu ader la nicio ideologie, ci să produc struguri minunați”, după cum declara pentru Sommelier International. Ce ar mai fi de spus?

Specificații

An NV
Tara Franta
abv 12%
Culoare Alb
Vinificare Spumant Extra Brut
Tip strugure Chardonnay

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat...

Rosé de Saignée 1er Cru Brut
235.00lei
La comanda
L\'Autentique Blanc de Blancs
L'Autentique Blanc de Blancs
195.00 lei Sunati pentru a afla pretul
De la același producător
Egali't Brut
Egali't Brut
165.00 lei
Buchet foarte aromat, de fructe albe, precum pere ...
Exclusiv'T Blanc de Meunier Brut
Exclusiv'T Blanc de Meunier Brut
180.00 lei
Nas profund și subtil, cu o primă impresie vivac...
Luminosi'T Rosé Brut
Luminosi'T Rosé Brut
180.00 lei
Nas proaspăt, subtil și delicat, de fructe roși...
Rully 1er Cru ”Les Margotés” 2017
Rully 1er Cru ”Les Margotés” 2017
”Rully 1er Cru Les Margotés 2017 vine...

Citește mai mult
Egali't Brut
Egali't Brut
Buchet foarte aromat, de fructe albe, precum pere ...

Citește mai mult
Exclusiv'T Blanc de Meunier Brut
Exclusiv'T Blanc de Meunier Brut
Nas profund și subtil, cu o primă impresie vivac...

Citește mai mult
Veneto Pack
Veneto Pack
1. Tenuta Sant'Antonio Scaia Garganega-Chardon...
559.00 lei
503.10 lei
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint