Actualizam platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplaceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugamintea sa resetati parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

"Giustino B." Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2019

”Din struguri Glera. Metoda Charmat. Galben-pai deschis, cu reflexii verzui. Senzații dulci de pere Williams și kumquat. În gură, este neașteptat de dens, complex și elegant, deși o virează spre senzații dulci. Sfârșit foarte lung, elegant și echilibrat.”  

În stoc

115.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Ruggeri "Giustino B." Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato 2019

Producător: Ruggeri - Treviso, Valdobbiadene

Soi: Glera

Culoare: galben-pai deschis cu reflexii verzui și perlaj fin, persistent     

Miros: buchet proaspăt și delicat de grapefruit roz, flori albe și lavandă, cu adieri de piersică, mere galbene și pere

Gust: proaspăt, armonios și elegant, cu aciditate vioaie, arome rafinate și delicate de mere galbene, flori de salcâm, piersici și grapefruit roz

Recomandări gastronomice: ideal pentru a sărbători, alături de snack-uri și antreuri fine; merge perfect cu preparate ușoare, în special, din pește

Alcool: 12%

Zahăr rezidual: 17 g/l

Presiunea în sticlă: 5,5 atm

Temperatura de servire: 5-7°C

Făcut din struguri proveniți din cea mai bună zonă a DOCG-ului - dealurile din Conegliano, Giustino B. este un Prosecco de referință.

Vinificat ”în alb”, adică, fără pielițe, la 16°C. Refermentare lentă în cuve mari, la 14-15°C, după care stă 3 luni pe drojdii.

93 Puncte Dr Wine/Daniele Cernilli: ”Din struguri Glera. Metoda Charmat. Galben-pai deschis, cu reflexii verzui. Senzații dulci de pere Williams și kumquat. În gură, este neașteptat de dens, complex și elegant, deși o virează spre senzații dulci. Sfârșit foarte lung, elegant și echilibrat.”

92 Puncte Vinous: ”Valdobbiadene Prosecco Superiore Giustino B Extra Dry 2019 este foarte extractiv, cu un buchet care combină citrice picante cu mere zdrobite, pere, flori și aluzii de ghimbir. Urmează o etalare uluitoare de contraste, precum textură mătăsoasă și minerale sărate, iar fructele coapte de livadă devin vibrante prin aciditatea vioaie. Această expresie captivantă continuă și în finalul în care se combină notele savory cu cele dulci și este perfect răcoritor. Ediția 2019 este delicioasă, echilibrată și plină de caracter.”

92 Puncte Wine Enthusiast

Gambero Rosso - Tre Bicchieri

***

Ruggeri, unul dintre cei mai respectați producători de Prosecco, produce vinurile-etalon ale apelațiunii. Actuala podgorie a fost înființată în 1950 de Giustino Bisol. El este continuatorul unei tradiții de câteva secole, proprietatea familiei Bisol fiind menționată în cele mai vechi hărți din Cartizze, în inima regiunii Valdobbiadene. Prima atestare documentară datează din anii 1800, ea certificând faptul că Eliseo Bisol era producător de distilate. Apoi, în 1920, fiul său Luigi Bisol, oenolog, a înființat o podgorie în Montebelluna. Fiul acestuia, Giustino Bisol, este cel care avea să înființeze Ruggeri în Santo Stefano di Valdobbiadene, cu scopul declarat de a produce și promova spumantele Prosecco Superiore și Cartizze.

În 2017, Ruggeri a intrat în proprietatea grupului Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH, liderul pieței de spumante din Germania, înființat în 1856 și rămas în proprietatea aceleiași familii. Schimbarea proprietarilor nu a însemnat și schimbarea managementului, Ruggeri continuând să fie condus de Paolo Bisol, cu ajutorul copiilor săi Giustino și Isabella.

Excelenta reputație a Prosseco-ului Ruggeri se bazează atât pe aprecierea consumatorilor, cât și pe recunoașterea specialiștilor. Astfel, vinul de top al domeniului, Giustino B., ediția 2015, a primit titlul de ”Spumantul anului” acordat de ghidul Vini Buoni d'Italia al prestigioasei reviste Gambero Rosso - a fost pentru prima dată când titlul era acordat unui Prosseco, adică unui spumant făcut nu prin metoda tradițională, ci prin metoda Charmat! Totodată, vinul primea și premiul Tre Biccheri pentru 2017 acordat tot de Gambero Rosso. Același premiu i-a revenit și în 2018. De altfel, Ruggeri este singurul producător de Prosseco care a primit Tre Biccheri de nouă ori!

În ceea ce-i privește pe criticii internaționali, atunci când renumitul The Wine Advocate by Robert Parker a realizat o evaluare completă a Valdobbiadene Conegliano Prosecco Superiore DOCG, Ruggeri a primit cel mai mare punctaj: 92 puncte pentru Giustino B. și 91+ pentru Vecchie Viti, vinurile de top!

 

 

Specificații

Culoare Alb
Premii 93 Puncte Dr Wine:
Vinificare Spumant Extra Dry
Tip strugure Glera (Prosecco)
Tara Italia
abv 12%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat...

"Argeo" Prosecco Rosé Brut Millesimato 2020
48.00lei
La comanda
\"Giustino B.\" Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2019
"Giustino B." Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2019
115.00 lei Sunati pentru a afla pretul
De la același producător
"Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut
"Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut
48.00 lei
”Un spumant proaspăt, fructat, cu arome de ...
”Giall'Oro” Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
”Giall'Oro” Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
65.00 lei
Parfum delicat, persistent și foarte fr...
Rosé di Pinot Spumante Brut
Rosé di Pinot Spumante Brut
65.00 lei
Buchet puternic, persistent și foarte fin, c...
”The King's Bastard” Chardonnay 2018
”The King's Bastard” Chardonnay 2018
Un Chardonnay baricat care le place chiar și celo...

Citește mai mult
”The Ned” Pinot Noir 2018
”The Ned” Pinot Noir 2018
Buchet foarte intens de zmeură, căpșuni și pru...

Citește mai mult
”The King's Wrath” Pinot Noir 2017
”The King's Wrath” Pinot Noir 2017
Ciorchinii întregi folosiți la fermentare &...

Citește mai mult
Puglia Pack
Puglia Pack
1. Montedidio Compagnia Siciliana 1921 Nero d'...
549.00 lei
494.10 lei
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint