Mazzei Siepi 2018

Mazzei Siepi 2018

97 Puncte James Suckling:

”Foarte parfumat și curat, cu parfum de violete, prune, zmeură, nuci și măsline negre. Corp mediu spre plin, tanini foarte fini, extrem de polisați și rafinați. Postgust lung și foarte precis. Ciocolată și alune. Este cea de a 25-a aniversare a acestui vin extraordinar. E greu să te abții să nu-l bei acum, dar va fi mai bun după 2022.”

580,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Siepi 2018

Siepi 2018

”Foarte parfumat și curat, cu parfum de violete, prune, zmeură, nuci și măsline negre. Corp mediu spre plin, tanini foarte fini, extrem de polisați și rafinați. Postgust lung și foarte precis. Ciocolată și alune. Este cea de a 25-a aniversare a acestui vin extraordinar. E greu să te abții să nu-l bei acum, dar va fi mai bun după 2022.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Mazzei Siepi 2018

Perioada optimă de consum: 2021 - 2040

Producător: Mazzei, Castello di Fonterutoli - Chianti Classico, Toscana IGT

Soi: 50% Sangiovese, 50% Merlot - vițe vechi de 20-33 ani, struguri culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu închis, cu tente purpurii   

Miros: elegant, complex și intens, de violete, prune, zmeură, nuci și măsline negre, cu adieri de ierburi sălbatice și condimente

Gust: foarte concentrat și puternic, cu corp mediu spre plin, tanini foarte fini, textură catifelată și postgust lung       

Recomandări gastronomice: preparate aromate, sosuri închise la culoare, vânat, blue cheese; este, totodată, un minunat vin de meditație

Alcool: 14,5%

Aciditate totală: 5,90‰

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 38.000

Fermentat în cuve de inox. Maturat 18 luni în baricuri franțuzești 70% noi și 4 luni în tancuri de beton. Îmbuteliat în iunie 2020 și pus pe piață în octombrie 2020.
Descrierea producătorului: ”Siepi, proprietate a familiei Mazzei din 1435, a fost întotdeauna un model. Astăzi, vinurile se produc aici cu profund respect pentru acest trecut impresionant. Având un echilibru perfect între eleganță, putere și complexitate, ele se nasc dintr-un loc unic, un microclimat special și o intuiție care a dus, la începutul anilor 1980, la plantarea vițelor de Merlot, strugurele ideal pentru a însoți Sangiovese-ul în acest terroir deosebit.
Siepi a fost produs pentru prima dată în 1992. El este un vin monumental, cu note crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal, tutun și sfârșit foarte lung.”
97 Puncte James Suckling: ”Foarte parfumat și curat, cu parfum de violete, prune, zmeură, nuci și măsline negre. Corp mediu spre plin, tanini foarte fini, extrem de polisați și rafinați. Postgust lung și foarte precis. Ciocolată și alune. Este cea de a 25-a aniversare a acestui vin extraordinar. E greu să te abții să-l bei acum, dar va fi mai bun după 2022.”

94-96 Puncte Parker: ”Gustat din butoi, Siepi 2018 este un vin toscan întunecat și robust. Acest asamblaj de Sangiovese și Merlot are corp mediu spre plin și o abundență de arome de condimente, prună, tutun și albăstrele. Vinul are o intensitate și o bogăție impresionante și o textură catifelată. Învăluie palatinul cu și mai multe arome de fructe negre și condimente savory.”

95 Puncte Decanter

***

Familia Mazzei face vin la Castello di Fonterutoli de 24 de generații! Ser Lapo Mazzei, un negustor respectabil, este autorul primului document oficial, datat 16 decembrie 1398, care menționează vinul din Chianti. Urmașul său, Philip Mazzei, politician și prieten cu Președintele american Thomas Jefferson, a avut o operă filosofică, în special referitor la egalitatea tuturor oamenilor, care i-a inspirat pe autorii Declarației de Independență a Statelor Unite. Viticultor pasionat, Philip este cel care a plantat la Colle primele vițe europene. Tot el a înființat, după ce a constatat că solul din Virginia era foarte bun pentru producerea vinului, prima companie americană având ca obiect cultivarea viței de vie și facerea vinului.

Astăzi, Franceso și Filippo Mazzei continuă să producă vinuri unice la proprietățile lor din Chianti, Toscana Maremma și Sicilia. 

19 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs