Petrolo Galatrona 2018

Petrolo Galatrona 2018

98 Puncte James Suckling:

”Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși, stratificați care îți mângâie palarinul. Extrem de persistent, postgustul durează minute în șir. Numai 40% stejar nou. Foarte echilibrat. Numai puritate și complexitate. Din struguri cultivați organic.”

-14%

580,00 lei

Pret redus

498,80 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Galatrona 2018

Galatrona 2018

”Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși, stratificați care îți mângâie palarinul. Extrem de persistent, postgustul durează minute în șir. Numai 40% stejar nou. Foarte echilibrat. Numai puritate și complexitate. Din struguri cultivați organic.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Petrolo Galatrona 2018

Perioada optimă de consum: 2021 - 2043

Producător: Petrolo Societa Agricola - Val d’Arno di Sopra DOC, Arezzo | Toscana  

Proprietar-oenolog: Luca Sanjust

Soi: 100% Merlot - struguri certificați organic și culeși manual

Culoare: roșu-purpuriu vioi   

Miros: elegant, complex și intens de flori și condimente, cu note de violete, crème de cassis, cireșe negre, piatră zdrobită și ierburi aromate

Gust: fabulos, puternic, dens și stratificat, corpolent, cu structură fantastică și un echilibru minunat între aciditate, fruct și tanini; o paletă aromatică amplă care debutează cu arome delicioase de ciocolată neagră și se încheie cu note puternice de trufe albe - între ele, prune, condimente, tutun dulce și pământ proaspăt arat  

Recomandări gastronomice: friptură, grătar sau tocană de vițel, vită, miel, porc, risotto cu sos de carne, pasta bolognese

Alcool: 14,5%

Aciditate totală: 5,54 g/l

Extract sec: 30,1 g/l

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 30.000

Vinificare naturală cu drojdii autohtone, în cuve de ciment. Fermentație malolactică spontană în lemn. Maturat 18 luni în baricuri franțuzești 1/3 noi. Batonaj constant în primele 6 luni.

Descrierea oenologului: ”Una dintre cele mai bune ediții! Acesta este ”cru”-ul nostru din Merlot. Un vin cu o structură impresionantă pe palat și miros incredibil de aromat. Galatrona este vinul-fanion al Petrolo, fiind cel mai aclamat vin al proprietății, un ”cru” făcut din struguri Merlot proveninți exclusiv din via Galatrona-Feriale care a fost plantată  cu clone din Bordeaux în mai multe etape în anii 1990. Microclimatul unic face posibilă concentrația componentelor nobile ale strugurilor, de importanță capitală pentru structura, eleganța, echilibrul și persistența care au făcut din Galatrona unul dintre cele mai râvnite vinuri italiene.

Un vin mare care vorbește despre bucata de pământ din care se naște. În afară de faptul că este foarte bun, el trebuie un clasic în sine.”

98 Puncte James Suckling: ”Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși, stratificați care îți mângâie palarinul. Extrem de persistent, postgustul durează minute în șir. Numai 40% stejar nou. Foarte echilibrat. Numai puritate și complexitate. Din struguri cultivați organic.”

95-97 Parker
97 Decanter

Ediția 2016 - 98 Puncte James Suckling: ”Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negru, pavaj fierbinte și fructe negre de pădure. Corpolent, dar reținut și liniar. Forță și profunzime minunate. Sfârșit extrem de lung și focusat. Un vin mare. Are nevoie de patru sau cinci ani pentru a se desăvârși. Încercați-l începând din 2022.”

                   - 98 Puncte Parker

***

Petrolo oferă o expresie unică și inconfundabilă a Merlot-ului toscan. Cu vii certificate organic și o istorie îndelungată, atestat încă din 1716 de Marele Duce Cosimo III de Medici, domeniul a fost cumpărat în anii 1940 de familia Bazzocchi care a continuat tradiția producerii unor vinuri de mare calitate. De la mijlocul anilor 1980 și până la moartea ei, în 2019, Petrolo a fost condus de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei Luca. Pictor de succes până în 1993, el a abandonat cariera artistică pentru a se dedica vinului. Acum, el continuă să producă unele dintre vinurile iconice ale Italiei și, în special, uluitorul Galatrona.

29 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs