Château Rieussec Carmes de Rieussec 2011

Château Rieussec Carmes de Rieussec 2011

90 Puncte Wine Spectator:

”Impresionant, cu arome de ghimbir, piersici zdrobite, crustă de prăjitură caldă, gutui și piersici zdrobite, împletite cu o aluzie de tort de mere. Seducător. Pentru iubitorii unui stil mai amplu și mai plin.”

155,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Carmes de Rieussec 2011

Carmes de Rieussec 2011

”Impresionant, cu arome de ghimbir, piersici zdrobite, crustă de prăjitură caldă, gutui și piersici zdrobite, împletite cu o aluzie de tort de mere. Seducător. Pentru iubitorii unui stil mai amplu și mai plin.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Carmes de Rieussec 2011

Producător: Domaines Barons de Lafite RothschildChâteau de Rieussec - Sauternes, Bordeaux

Soi: 84% Sémillon, 12% Sauvignon, 4% Muscadelle

Culoare: galben deschis  

Miros: parfum floral, de salcâm, cu note de pere proaspete și caise caramelizate

Gust: proaspăt, cu debut foarte rotund, dar apoi, vinul devine mai ferm și mai mineral; aciditate debordantă cu sfârșit lung în care persistă aromele intense de fruct      

Recomandări gastronomice: scoici, homar, crabi, stridii, sushi cu pește proaspăt, foie gras, preparate asiatice picante, brânzeturi

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 8-10°C

Perioada optimă de consum: 2016 - 2028

Maturat 18 luni în butoaie de stejar.

90 Puncte Wine Spectator: ”Impresionant, cu arome de ghimbir, piersici zdrobite, crustă de prăjitură caldă, gutui și piersici zdrobite, împletite cu o aluzie de tort de mere. Seducător. Pentru iubitorii unui stil mai amplu și mai plin.”

90 Puncte Wine Enthusiast: ”2011 a fost un an mare pentru Sauternes și acest al doilea vin al Château Rieussec oferă o extraordinară greutate și bogăție date de botrytis, precum și un caracter floral și fructat. Caracteristica mai dulce și mai fructată a vinului este dată de aromele de marmeladă de portocale amare și miere.”

***

Château Rieussec este, probabil, cea mai spectaculoasă proprietate din Sauternes. Carmes de Rieussec, cel de-al doilea vin al domeniului, este făcut cu aceeași atenție ca vinul principal. El își ia numele de la călugării carmelitani care au fondat domeniul în secolul al XIX-lea. La fel ca alte proprietăți din Bordeaux, Rieussec a fost confiscat în timpul Revoluției Franceze. Apoi, în anii 1790, el a fost vândut prin licitație familiei Marheilhac.

În 1855, Rieussec a fost clasificat drept Premier Cru. Apoi, avut mai mulți proprietari, printre care Alain Vuillier, cel care, în 1984, l-a vândut proprietarilor de la Domaines Barons de Rothschild (Lafite). Noii proprietari au modernizat crama și au construit o pivniță nouă, în 1989. Drept urmare, a început o serie de vinuri remarcabile: 1988, 1989 și 1990, apoi din 1995 până în 2005. Apoi, în 2004, Château Rieussec 2001 a fost declarat Vinul anului de Wine Spectator...

Domeniul, cu 98 ha de vie, este unul dintre cele mai mari din Sauternes și Barsac și se învecinează la est cu celebrul Château d’Yquem.

  

7 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs