Domaine Vincent Girardin Beaune 1er Cru 'Les Marconnets' 2015

Domaine Vincent Girardin Beaune 1er Cru 'Les Marconnets' 2015

Parfum fin și proaspăt de cireșe negre, prună goldană și mirodenii Gust proaspăt, fin, rotund și concentrat, cu arome foarte frumoase de fructe roșii și negre și o adiere de ciocolată, structură bine integrată, aciditate suculentă, tanini moi și sfârșit lung, aromat.

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

-30%

290,00 lei

Pret redus

203,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Beaune 1er Cru 'Les Marconnets' 2015

Beaune 1er Cru 'Les Marconnets' 2015

Parfum fin și proaspăt de cireșe negre, prună goldană și mirodenii Gust proaspăt, fin, rotund și concentrat, cu arome foarte frumoase de fructe roșii și negre și o adiere de ciocolată, structură bine integrată, aciditate suculentă, tanini moi și sfârșit lung, aromat.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Beaune 1er Cru 'Les Marconnets' 2015

Perioada optimă de consum: 2019 - 2024

Producător: Domaine Vincent Girardin - Savigny-Les-Beaune

Soi: Pinot Noir - vițe vechi de peste 50 de ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual și parțial dezciorchinați

Culoare: roșu-cireașă profund, cu reflexii purpurii

Miros: fin și proaspăt de cireșe negre, prună goldană și mirodenii

Gust: proaspăt, fin, rotund și concentrat, cu arome foarte frumoase de fructe roșii și negre și o adiere de ciocolată, structură bine integrată, aciditate suculentă, tanini moi și sfârșit lung, aromat 

Recomandări gastronomice: aperitive, pateuri, preparate din carne de porc, carne albă și carne roșie

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C 

Struguri sortați de două ori, inclusiv cu aparatură optică. Fermentație alcoolică cu drojdii naturale. Maturat 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc 15% noi. Îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat.

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs