Von Winning Sauvignon Blanc II 2019

Von Winning Sauvignon Blanc II 2019

90 Puncte Parker:

”Von Winning Sauvignon Blanc II 2019 are un buchet curat și răcoros, ca de Sancerre, cu note de fructe albe și verzi, împletite cu arome ierboase și de cremene. Pe palatin, este rotund și fructat, cu prospețime frumoasă și textură mătăsoasă. Cu corp mediu, acesta este un Sauvignon Blanc foarte elegant, cu incitante note sărate și sfârșit apetisant.”

85,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Sauvignon Blanc II 2019

Sauvignon Blanc II 2019

”Von Winning Sauvignon Blanc II 2019 are un buchet curat și răcoros, ca de Sancerre, cu note de fructe albe și verzi, împletite cu arome ierboase și de cremene. Pe palatin, este rotund și fructat, cu prospețime frumoasă și textură mătăsoasă. Cu corp mediu, acesta este un Sauvignon Blanc foarte elegant, cu incitante note sărate și sfârșit apetisant.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Von Winning Sauvignon Blanc II 2019

Perioada optimă de consum: 2020–2026

Producător:  Weingut Von Winning - Pfalz, Deidesheim  

Soi: Sauvignon Blanc

Culoare: galben strălucitor cu reflexii verzui   

Miros: parfum fin și proaspăt, ca de Sancerre, cu note de fructe albe și verzi, împletite cu arome ierboase și de cremene

Gust: foarte elegant, rotund și fructat, cu prospețime frumoasă, corp mediu și textură mătăsoasă, oferă o plăcere pură, cu arome de fructul pasiunii copt și agrișe galbene, incintante note sărate, aciditate proaspătă, conținut moderat de alcool și sfârșit apetisant

Recomandări gastronomice: stridii, meci, fructe de mare, creveți cu sos picant, tartar de ton sau somon, pește alb

Temperatura de servire: 8-10°C

Alcool: 12%

Descrierea producătorului: ”Sauvignon Blanc II provine din mai multe vii și fermentează în inox. Vinul oferă o plăcere pură, având arome de fructul pasiunii copt și agrișe galbene, aciditate proaspătă și conținut moderat de alcool. N-ar trebui să lipsească de pe nicio terasă și de lângă niciun platou cu stridii!”

90 Puncte Parker: ”Von Winning Sauvignon Blanc II 2019 are un buchet curat și răcoros, ca de Sancerre, cu note de fructe albe și verzi, împletite cu arome ierboase și de cremene. Pe palatin, este rotund și fructat, cu prospețime frumoasă și textură mătăsoasă. Cu corp mediu, acesta este un Sauvignon Blanc foarte elegant, cu incitante note sărate și sfârșit apetisant.”

***

Weingut von Winning a fost înființată în 1849 la Koblenz de Friedrich Deinhard, după ce a moștenit de la tatăl său afacerea familiei: negoț cu vinuri și producători de sekt (vin spumant). În urma altei moșteniri, el a devenit proprietar și în Palatinat, unde și-a mărit proprietatea cumpărând mai multe terenuri. Fiul său Andreas a preluat proprietatea în 1870 și a început să producă vinuri de calitate superioară. La moartea sa, în 1907, domeniul a revenit ginerelui său, Leopold von Winning. El este cel care a dezvoltat afacerea, devenind unul dintre producătorii de referință ai Palatinatului. A fost, totodată, membru fondator al Verband der Naturweinversteigerer, predecesoarea VDP-ului (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) de azi, una dintre cele mai puternice asociații din lume dedicată viticulturii sustenabile. După moartea sa, în 1917, podgoria a intrat în posesia familiei Hoch, iar vinurile au fost vândute până în 2009 sub eticheta „Weingut Dr. Deinhard”. Din păcate, viile au fost relativ neglijate până în 2007, când podgoria a fost cumpărată de Achim Niederberger, un antreprenor din Neustadt, care i-a dat numele actual, Weingut Von Winning. Niederberger, proprietar de asemenea al Bassermann-Jordan și Reichrat von Bühl, a făcut investiții serioase și l-a angajat pe Stephan Attmann ca director general. El este garantul calității excepționale a vinurilor de azi. Achim Niederberger a murit în 2013, dar soția sa Jana îi continuă munca.

Pe proprietatea de 50 ha, dintre care 10 ha sunt clasificate GG (Großes Gewächs, echivalentul Grand Cru-urilor), 80% din producția de 260.000 sticle pe an o reprezintă Riesling-ul. Domeniul include 17 plaiuri, inclusiv unele de top: Ruppertsberg, Kieselberg, Langenmorgen sau Paradiesgarten.

6 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Bas-Armagnac BARON GASTON LEGRAND 1966
    1966

    B uchet frumos, elegant, cu note...

    807,50 lei (-15%) 950,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs