Von Winning Riesling ”Kalkofen” Grosses Gewächs 2018

Von Winning Riesling ”Kalkofen” Grosses Gewächs 2018

93 Puncte Parker:

”Kalkhofen 2018 GG emană un parfum intens, pur și calcaros, pe note de lime. Concentrat, foarte intens și persistent pe palatin, avem de-a face cu un Riesling dulceag și taninos, cu aciditate vivace și sfârșit mineral lung, intens și bine-structurat. Impresionant.”

220,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Riesling ”Kalkofen” Grosses Gewächs 2018

Riesling ”Kalkofen” Grosses Gewächs 2018

”Kalkhofen 2018 GG emană un parfum intens, pur și calcaros, pe note de lime. Concentrat, foarte intens și persistent pe palatin, avem de-a face cu un Riesling dulceag și taninos, cu aciditate vivace și sfârșit mineral lung, intens și bine-structurat. Impresionant.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Von Winning Riesling ”Kalkofen” Grosses Gewächs 2018

Perioada optimă de consum: 2020 - 2028

Producător:  Weingut Von Winning - Pfalz, Deidesheim  

Soi: Riesling - vițe vechi de peste 65 ani 

Culoare: galben strălucitor cu reflexii verzui   

Miros:  parfum intens, pur și calcaros, pe note de lime

Gust: impresionant, concentrat, foarte intens și persistent pe palatin, vinul este dulceag și taninos, cu aciditate vivace și sfârșit mineral lung, intens și bine-structurat

Recomandări gastronomice: excelent cu preparate picante - asiatice, indiene, dar și cu o salată cu fructe de mare, șuncă, friptură de pui sau porc cu sos de muștar 

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

Vinul fermentează natural în butoaie de stejar de 500l și stă 1,5 ani pe drojdii.

93 Puncte Robert Parker: ”Kalkhofen 2018 GG emană un parfum intens, pur și calcaros, pe note de lime. Concentrat, foarte intens și persistent pe palatin, avem de-a face cu un Riesling dulceag și taninos, cu aciditate vivace și sfârșit mineral lung, intens și bine-structurat. Impresionant.”

***

Weingut von Winning a fost înființată în 1849 la Koblenz de Friedrich Deinhard, după ce a moștenit de la tatăl său afacerea familiei: negoț cu vinuri și producători de sekt (vin spumant). În urma altei moșteniri, el a devenit proprietar și în Palatinat, unde și-a mărit proprietatea cumpărând mai multe terenuri. Fiul său Andreas a preluat proprietatea în 1870 și a început să producă vinuri de calitate superioară. La moartea sa, în 1907, domeniul a revenit ginerelui său, Leopold von Winning. El este cel care a dezvoltat afacerea, devenind unul dintre producătorii de referință ai Palatinatului. A fost, totodată, membru fondator al Verband der Naturweinversteigerer, predecesoarea VDP-ului (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) de azi, una dintre cele mai puternice asociații din lume dedicată viticulturii sustenabile. După moartea sa, în 1917, podgoria a intrat în posesia familiei Hoch, iar vinurile au fost vândute până în 2009 sub eticheta „Weingut Dr. Deinhard”. Din păcate, viile au fost relativ neglijate până în 2007, când podgoria a fost cumpărată de Achim Niederberger, un antreprenor din Neustadt, care i-a dat numele actual, Weingut Von Winning. Niederberger, proprietar de asemenea al Bassermann-Jordan și Reichrat von Bühl, a făcut investiții serioase și l-a angajat pe Stephan Attmann ca director general. El este garantul calității excepționale a vinurilor de azi. Achim Niederberger a murit în 2013, dar soția sa Jana îi continuă munca.

Pe proprietatea de 50 ha, dintre care 10 ha sunt clasificate GG (Großes Gewächs, echivalentul Grand Cru-urilor), 80% din producția de 260.000 sticle pe an o reprezintă Riesling-ul. Domeniul include 17 plaiuri, inclusiv unele de top: Ruppertsberg, Kieselberg, Langenmorgen sau Paradiesgarten.

6 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs