Von Winning Riesling Forster ”Ungeheuer” Großes Gewächs 2018

Von Winning Riesling Forster ”Ungeheuer” Großes Gewächs 2018

92+ Puncte Parker:

”Nas profund, intens și elegant, cu note pure, curate, proaspete și de stejar. Ungeheuer GG 2018 este rotund și mult prea încântător pentru gustul meu, dar este elegant, rafinat și cu sfârșit lung, persistent, complex și promițător.”

220,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Riesling Forster ”Ungeheuer” Großes Gewächs 2018

Riesling Forster ”Ungeheuer” Großes Gewächs 2018

”Nas profund, intens și elegant, cu note pure, curate, proaspete și de stejar. Ungeheuer GG 2018 este rotund și mult prea încântător pentru gustul meu, dar este elegant, rafinat și cu sfârșit lung, persistent, complex și promițător.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Von Winning Riesling ”Ungeheuer” Grosses Gewächs 2018

Producător:  Weingut Von Winning - Pfalz, Forster

Soi: Riesling - vițe vechi, crescute în sol de calcar și bazalt

Culoare: galben strălucitor cu reflexii verzui   

Miros: parfum luxuriant, de lavă, pepene galben, mere, pere, lime, grapefruit și coajă de portocală

Gust: elegant, rafinat, încântător și direct, dar puternic și intens, cu sfârșit  lung, persistent, complex și promițător

Recomandări gastronomice: excelent cu preparate picante - asiatice, indiene, dar și cu o salată cu fructe de mare, șuncă, friptură de pui sau porc cu sos de muștar 

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

Perioada optimă de consum: 2021 - 2029

Fermentat și maturat peste 12 luni pe drojdii, în butoaie mari de 500l, la a doua și a treia folosire.

Ungeheuer GG din Forster este una dintre cele mai importante vii din Germania. Vinul a fost servit la inaugurarea Canalului Suez, în 1869 și a fost preferatul unor oameni celebri precum Goethe sau Otto von Bismarck.

92+ Puncte Parker: ”Nas profund, intens și elegant, cu note pure, curate, proaspete și de stejar. Ungeheuer GG 2018 este rotund și mult prea fermecător pentru gustul meu, dar este elegant, rafinat și cu sfârșit lung, persistent, complex și promițător.”

***

Weingut von Winning a fost înființată în 1849 la Koblenz de Friedrich Deinhard, după ce a moștenit de la tatăl său afacerea familiei: negoț cu vinuri și producători de sekt (vin spumant). În urma altei moșteniri, el a devenit proprietar și în Palatinat, unde și-a mărit proprietatea cumpărând mai multe terenuri. Fiul său Andreas a preluat proprietatea în 1870 și a început să producă vinuri de calitate superioară. La moartea sa, în 1907, domeniul a revenit ginerelui său, Leopold von Winning. El este cel care a dezvoltat afacerea, devenind unul dintre producătorii de referință ai Palatinatului. A fost, totodată, membru fondator al Verband der Naturweinversteigerer, predecesoarea VDP-ului (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) de azi, una dintre cele mai puternice asociații din lume dedicată viticulturii sustenabile. După moartea sa, în 1917, podgoria a intrat în posesia familiei Hoch, iar vinurile au fost vândute până în 2009 sub eticheta „Weingut Dr. Deinhard”. Din păcate, viile au fost relativ neglijate până în 2007, când podgoria a fost cumpărată de Achim Niederberger, un antreprenor din Neustadt, care i-a dat numele actual, Weingut Von Winning. Niederberger, proprietar de asemenea al Bassermann-Jordan și Reichrat von Bühl, a făcut investiții serioase și l-a angajat pe Stephan Attmann ca director general. El este garantul calității excepționale a vinurilor de azi. Achim Niederberger a murit în 2013, dar soția sa Jana îi continuă munca.

Pe proprietatea de 50 ha, dintre care 10 ha sunt clasificate GG (Großes Gewächs, echivalentul Grand Cru-urilor), 80% din producția de 260.000 sticle pe an o reprezintă Riesling-ul. Domeniul include 17 plaiuri, inclusiv unele de top: Ruppertsberg, Kieselberg, Langenmorgen sau Paradiesgarten.

6 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs