Von Winning Riesling ”Ozyetra” 2018

Von Winning Riesling ”Ozyetra” 2018

97-99 Puncte Parker:

”Numit după caviarul din Ossetra, Ozyetra 2018 este o selecție din cele mai bune butoaie de Forster Pechstein, fiind maturat doi ani pe drojdii. Nasul este încântător de curat și pietros, fiind totodată intens, profund și precis, precum un Meursault. Corpolent, intens și suculent pe palatin, vinul este un Pechstein deosebit de rafinat, plin de forță și mineral. Un Pechstein spectaculos.”

495,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Riesling ”Ozyetra” 2018

Riesling ”Ozyetra” 2018

”Numit după caviarul din Ossetra, Ozyetra 2018 este o selecție din cele mai bune butoaie de Forster Pechstein, fiind maturat doi ani pe drojdii. Nasul este încântător de curat și pietros, fiind totodată intens, profund și precis, precum un Meursault. Corpolent, intens și suculent pe palatin, vinul este un Pechstein deosebit de rafinat, plin de forță și mineral. Un Pechstein spectaculos.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Von Winning Riesling ”Ozyetra” 2018

Producător:  Weingut Von Winning - Pfalz, Deidesheim  

Soi: Riesling

Culoare: galben-auriu închis

Miros: parfum seducător, intens, precis și curat, de o mineralitate explozivă, cu note spectaculoase de fructe galbene coapte și citrice, împletite cu adieri de fructe tropicale

Gust: incredibil de senzual, cu o concentrație și complexitate fantastice, dar, totodată, de o eleganță extremă, plin de forță și mineral, cu postgust infinit – un adevărat monstru îmblânzit

Recomandări gastronomice: preparate picante (indiene, arăbești) din rață, pui, creveți sau crabi

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 6-8°C

Perioada optima de consum: 2021-2040

Maturat doi ani pe drojdii, cu stejarul perfect integrat.

Descrierea producătorului: ”Ozyetra este o selecție de vinuri din cele mai bune butoaie de Pechstein. Vinul este incredibil de complex și concentrat, cu o forță și lungime fantastice. Reducție nobilă, lămâie la grătar, stejar fin. Un vin foarte special!”

97-99 Puncte Parker: ”Numit după caviarul din Ossetra, Ozyetra 2018 este o selecție din cele mai bune butoaie de Forster Pechstein, fiind maturat doi ani pe drojdii. Nasul este încântător de curat și pietros, fiind totodată intens, profund și precis, precum un Meursault. Corpolent, intens și suculent pe palatin, vinul este un Pechstein deosebit de rafinat, plin de forță și mineral, de o mare puritate, cu note de ierburi aromate mediteraneene în sfârșitul fantastic de salin și persistent. Un Pechstein spectaculos și, posibil, chiar mai bun decât legendarul Pechstein GG 2010.

Stephan Attmann a îmbuteliat o colecție formidabilă de Riesling-uri din 2019 și sunt sigur că este cea mai bună serie de vinuri pe care a făcut-o de când a început să lucreze la Von Winning, în 2008. Kirchenstück, Pechstein, Jesuitengarten și Ungeheuer ies în evidență, fiind, totodată, unele dintre cele mai bune Riesling-uri produse în Germania anul trecut. Cu toate acestea, există un vin care le eclipsează pe toate celelalte: Ozyetra, cea mai bună parte din Pechstein GG. De asemenea, îmi place foarte mult și Deidesheimer – el oferă atât de multă plăcere la un preț mai mult decât rezonabil.”

***

Weingut von Winning a fost înființată în 1849 la Koblenz de Friedrich Deinhard, după ce a moștenit de la tatăl său afacerea familiei: negoț cu vinuri și producători de sekt (vin spumant). În urma altei moșteniri, el a devenit proprietar și în Palatinat, unde și-a mărit proprietatea cumpărând mai multe terenuri. Fiul său Andreas a preluat proprietatea în 1870 și a început să producă vinuri de calitate superioară. La moartea sa, în 1907, domeniul a revenit ginerelui său, Leopold von Winning. El este cel care a dezvoltat afacerea, devenind unul dintre producătorii de referință ai Palatinatului. A fost, totodată, membru fondator al Verband der Naturweinversteigerer, predecesoarea VDP-ului (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) de azi, una dintre cele mai puternice asociații din lume dedicată viticulturii sustenabile. După moartea sa, în 1917, podgoria a intrat în posesia familiei Hoch, iar vinurile au fost vândute până în 2009 sub eticheta „Weingut Dr. Deinhard”. Din păcate, viile au fost relativ neglijate până în 2007, când podgoria a fost cumpărată de Achim Niederberger, un antreprenor din Neustadt, care i-a dat numele actual, Weingut Von Winning. Niederberger, proprietar de asemenea al Bassermann-Jordan și Reichrat von Bühl, a făcut investiții serioase și l-a angajat pe Stephan Attmann ca director general. El este garantul calității excepționale a vinurilor de azi. Achim Niederberger a murit în 2013, dar soția sa Jana îi continuă munca.

Pe proprietatea de 50 ha, dintre care 10 ha sunt clasificate GG (Großes Gewächs, echivalentul Grand Cru-urilor), 80% din producția de 260.000 sticle pe an o reprezintă Riesling-ul. Domeniul include 17 plaiuri, inclusiv unele de top: Ruppertsberg, Kieselberg, Langenmorgen sau Paradiesgarten.

6 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Bas-Armagnac BARON GASTON LEGRAND 1971
    1971

    Parfum rafinat, cu note de alună,...

    548,25 lei (-15%) 645,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs