Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Cognac Raymond Ragnaud
Folle Blanche Millésimé 2005 - 700 ml

Miros foarte fin cu note florale admirabile. Gust catifelat și elegant cu arome picante, de struguri, prune uscate și prune Mirabelle. Sfârșit cu accente delicate de narcise, vișine și ghimbir.

În stoc

660.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Cognac Raymond Ragnaud Folle Blanche Millésimé 2005 - 700 ml
Producător: 
Cognac Raymond Ragnaud - Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Soi: 100% Folle Blanche* - asamblaj din recolta 2005
Culoare: galben-auriu profund 
Miros: foarte fin cu note florale admirabile
Gust: catifelat și elegant cu arome picante, de struguri, prune uscate și prune Mirabelle; sfârșit cu accente delicate de narcise, vișine și ghimbir
Alcool: 44% 
Temperatura de servire: 20-25°C
*Folle Blanche este un soi local rar și vechi aproape dat uitării după atacul filoxeric de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astăzi, el mai este folosit doar la coniacuri rare, de o calitate excepțională și care sunt deosebit de elegante, fine și parfumate.

Raymond Ragnaud Folle Blanche Millésimé 2005 a trecut printr-un lung proces de învechire în butoaie de stejar franțuzesc, ceea ce-i conferă o finețe foarte rafinată.

Casa Raymond Regnaud are o colecție unică și autentică de coniacuri din Folle Blanche din anii 2003 până în 2008. Pentru a păstra caracterul natural al coniacurilor milezimate, nu se adaugă deloc lemn, zahăr sau caramel, dar se face o ușoară reducție cu apă distilată. Aceste coniacuri nu sunt răcite sau filtrate sub presiune, ci se folosește filtrarea prin forța gravitației, înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru o încălzire treptată în urma căreia coniacul emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei. 

Producător

Din 1860, familia Ragnaud are o vie în Grande Champagne. În acel moment, zona nu fusese încă clasificată Premier Cru, dar era considerată de specialiști ca fiind cea mai bună din Cognac. Ca și acum, via era plantată cu Folle Blanche și Ugni Blanc, un soi rezistent la filoxera care a făcut ravagii în Cognac.

Mai târziu, în 1920, Paul Ragnaud, care avea o proprietate în Criteuil-la-Magdeleine, se instalează la Château d’Ambleville, acolo unde firma își are sediul și acum. În 1941, fiul său, Raymond, creează marca Raymond Ragnaud și începe să vândă coniac îmbuteliat. După moartea sa, în 1963, timp de 60 de ani, proprietatea a fost marcată de figurile feminine ale dinastiei. Mai întâi, soția sa cumpără mai multe vii, ajungând la 47 hectare. Tot ea este cea care începe să dezvolte exportul. Apoi, în anii 1980, fiica ei, Françoise Raynaud-Bricq, începe să colaboreze cu cele mai apreciate destinații alimentare din Franța: băcăniile de lux Fauchon, Hédiard și La Grande Épicerie, marile restaurante cu stele Michelin, precum La Tour d’Argent, hotelurile cele mai prestigioase, precum Ritz, sau marii negustori de vinuri, cum ar fi Caves Legrand.

La sfârșitul anilor 2010, Stéphanie Bricq începe să lucreze alături de Françoise, continuând tradiția și ducând mai departe măiestria artizanală a strămoșilor.

 

Specificații

Țara Franţa
An 2005
Alcool 44%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Folle Blanche Millésimé 2005 - 700 ml
Folle Blanche Millésimé 2005 - 700 ml
660.00 lei

Cantitate:

De la același producător
VSOP Réserve - 700 mL
Cognac Raymond Ragnaud VSOP Réserve - 700 mL
275.00 lei
Un coniac delicat și picant, fără a ...

Citește mai mult
Très Vieille Réserve - 700mL
Cognac Raymond Ragnaud Très Vieille Réserve - 700mL
325.00 lei
Un coniac complex și echilibrat ...

Citește mai mult
Petrács 2017
Petrács 2017
”Buchet de suc de lime, mere verzi, minerale...
295.00 lei
250.75 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint