Château Cambon La Pelouse Haut-Médoc Cru Bourgeois 2019
Perioada optimă de consum: 2024 -2039
Producător: Château Cambon La Pelouse - Haut-Médoc
Soi: 55% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot- struguri culeși manual
Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: buchet de cedru, gudron și pământ, cu un nucleu aromatic de prune calde și coacăze, la care se adaugă adieri de cafea mocca și lavandă
Gust: corpolent, ferm și plin de fruct, cu tanini granulați și sfârșit lung
Recomandări gastronomice: osso bucco, vițel, rață, pui cu măsline, miel cu salvie și rozmarin
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 150.000
Fermentat în inox și maturat 20 pe drojdii 12 - 15 luni..
92 Puncte James Suckling: "Este foarte bine lucrat, cu taninuri cremoase și ușor mestecabile care adaugă straturi și densitate vinului. Este de corp mediu spre plin, cu fructe delicioase și un fundal de ciocolată și nuci. Cabernet Sauvignon și Merlot."
92 Puncte Decanter: "Nas magnific plin de coacăze negre dulci. Energie și viață aici, imediat ce simți explozia de fructe roșii și negre, căpșuni și cireșe negre care umplu gura cu suc de fructe și o aciditate care îți face gura apă. Apoi, taninurile își fac simțită prezența, oferind suport și adâncire. Se simte bine făcut, cu intensitate și precizie. Accentul este pus pe fructele luminoase, cu o aciditate bună. Un vin ușor de băut și unul care trebuie abordat pentru a te bucura de energia sa tinerescă, dar îl poți și păstra pentru câțiva ani."
92 Puncte Vinous: "Cambon La Pelouse 2019 este un Haut-Médoc puternic și robust. Cireșe negre, fier, gudron, lemn dulce, vânat, tămâie și tutun adaugă o impresie de gravitate. Există adâncire reală aici, împreună cu mult caracter."
Ediția 2018 90-92 Puncte Parker: ”De culoare roșu-purpuriu închis, Cambon la Pelouse 2018 oferă un buchet de cedru, gudron și pământ, cu un nucleu aromatic de prune calde și coacăze, la care se adaugă adieri de cafea mocca și lavandă. Pe palatin, este corpolent, ferm și plin de fruct, cu tanini granulați și sfârșit lung.”
91-92 Puncte James Suckling
Producător
Familia Cambon a înființat Château Cambon La Pelouse în anii 1700, când au fost plantate primele vii și peluza, de la care și-a luat numele. În timpul Revoluției franceze, domeniul a fost confiscat. Fără proprietarul său, Cambon a decăzut, astfel încât nu a fost clasificat în 1855. După ce a schimbat mai mulți proprietari, în secolul XIX-lea, a fost cumpărat de proprietarii celebrului Château Cantemerle. Foarte afectat de gerul din februarie 1956, a fost parțial convertit la cultivarea cerealelor, fiind replantat cu viță de vie de abia în 1975.
Dar epoca modernă a domeniului de 65 ha din inima Haut-Médoc-ului începe după ce, în 1996, proprietari au devenit Jean-Pierre Marie și soția sa, Annick, cei care i-au redat măreția. Ei au trecut la viticultură rezonabilă, iar, în 2003, Cambon a fost clasificat “Cru Bourgeois Supérieur”. În 2006, portofoliul a fost completat cu L'Aura du Cambon, produs în cantități limitate din vii din Margaux, cu ajutorul consultantului Claude Gros. Din 2013, consultant a devenit reputatul Hubert de Boüard, de la Château Angélus.
În vara lui 2019, Château Cambon La Pelouse a fost vândut conglomeratului australian, Treasury Wine Estates, proprietar, printre altele, al Penfolds.