Château Cambon La Pelouse Haut-Médoc Cru Bourgeois 2018
Perioada optimă de consum: 2023 -2035
Producător: Château Cambon La Pelouse - Haut-Médoc
Soi: 54% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 4% Petit Verdot - viticultură rezonabilă, struguri culeși manual
Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: buchet de cedru, gudron și pământ, cu un nucleu aromatic de prune calde și coacăze, la care se adaugă adieri de cafea mocca și lavandă
Gust: corpolent, ferm și plin de fruct, cu tanini granulați și sfârșit lung
Recomandări gastronomice: osso bucco, vițel, rață, pui cu măsline, miel cu salvie și rozmarin
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 90.000
Fermentat în inox și maturat 20 luni în butoaie de stejar franțuzesc 40-50% noi.
90-92 Puncte Parker: ”De culoare roșu-purpuriu închis, Cambon la Pelouse 2018 oferă un buchet de cedru, gudron și pământ, cu un nucleu aromatic de prune calde și coacăze, la care se adaugă adieri de cafea mocca și lavandă. Pe palatin, este corpolent, ferm și plin de fruct, cu tanini granulați și sfârșit lung.”
91-92 Puncte James Suckling
Producător
Familia Cambon a înființat Château Cambon La Pelouse în anii 1700, când au fost plantate primele vii și peluza, de la care și-a luat numele. În timpul Revoluției franceze, domeniul a fost confiscat. Fără proprietarul său, Cambon a decăzut, astfel încât nu a fost clasificat în 1855. După ce a schimbat mai mulți proprietari, în secolul XIX-lea, a fost cumpărat de proprietarii celebrului Château Cantemerle. Foarte afectat de gerul din februarie 1956, a fost parțial convertit la cultivarea cerealelor, fiind replantat cu viță de vie de abia în 1975.
Dar epoca modernă a domeniului de 65 ha din inima Haut-Médoc-ului începe după ce, în 1996, proprietari au devenit Jean-Pierre Marie și soția sa, Annick, cei care i-au redat măreția. Ei au trecut la viticultură rezonabilă, iar, în 2003, Cambon a fost clasificat “Cru Bourgeois Supérieur”. În 2006, portofoliul a fost completat cu L'Aura du Cambon, produs în cantități limitate din vii din Margaux, cu ajutorul consultantului Claude Gros. Din 2013, consultant a devenit reputatul Hubert de Boüard, de la Château Angélus.
În vara lui 2019, Château Cambon La Pelouse a fost vândut conglomeratului australian, Treasury Wine Estates, proprietar, printre altele, al Penfolds.