Marisa Cuomo Ravello Rosso Riserva 2018
Perioada optimă de consum: 2024-2032
Producător: Cantine Marisa Cuomo - DOC Costa d'Amalfi, Furore, Campania
Soi: 70% Piedirosso (numit local Per'e Palummo), 30% Aglianico - struguri culeși manual
Culoare: roșu cu reflexii granat
Miros: buchet intens de fructe negre de pădure și condimente
Gust: proaspăt, catifelat și echilibrat, cu corp plin, arome de fructe negre de pădure, stafide, condimente și coajă rasă de citrice și sfârșit lung, pe note minerale de lemn dulce, vanilie și condimente
Recomandări gastronomice: preparate delicate din carne, risotto cu legume, paste cu vinete/legume, brânzeturi maturate și salamuri
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Fermentație alcoolică - 20 zile - urmată de fermentația malolactică în baricuri franțuzești noi. Maturat 12 luni în baricuri de stejar franțuzesc noi.
Ediția 2017 - 95 Puncte James Suckling
Producător
De ani buni, toți prietenii italieni din lumea vinului ne spun: ”trebuie să luați Marisa Cuomo!” Nu știu dacă am mai luptat atât pentru un vin – cererea e așa de mare încât misiunea părea aproape imposibilă. În sfârșit, am reușit – alocația e mică, dar Cantine Marisa Cuomo este, în sfârșit, în România!
Crama cu cea mai frumoasă vedere la mare din Italia s-a născut în 1980, atunci când Andrea Ferraioli s-a căsătorit cu Marisa Cuomo, căreia i-a dăruit câteva vii mici moștenite de la tatăl său. Împreună, cu dragoste, pasiune și multă muncă au ajuns, în cei peste 40 de ani, să fie crama-etalon a vestitei Costa Amalfitana.
Crama este situată în Furore, una dintre bijuteriile Coastei Amalfi, iar viile se întind pe 10 hectare, la 500 m altitudine, între Ravello și Scala, pe un versant stâncos spectaculos care oferă o vedere panoramică asupra întregii coaste și a splendidului Golf Salerno. Aici, vițele ies pe orizontală din stâncă și sunt conduse în sistem pergolă pe terasamentele construite de Andrea și Marisa, beneficiind din plin de soarele și marea fiordului Furore.
Farmecul geometriei viilor care domină fiordul este dublat de frumusețea cramei săpate în stâncă unde cei doi soți împreună cu oenologul Luigi Moio produc vinurile apreciate în întreaga lume pentru calitatea și gustul lor unic, extraordinar. Născute în condiții expreme, între cer și mare, făcute din soiuri locale rare, elegante și rafinate, ele sunt expresia fidelă a unui terroir fascinant.