Bibi Graetz Testamatta 2021
Perioada optimă de consum: 2024-2045
Producător: Bibi Graetz - Toscana
Soi: 100% Sangiovese - vițe vechi de 35-50 ani, struguri culeși manual și triați de două ori
Culoare: roșu-rubiniu
Miros: fabulos, de căpșuni, coajă și flori de portocală
Gust: proaspăt, sărat, vioi și focusat cu corp mediu, tanini intenși, liniari, cu textură ultra-fină; mineral, cu aciditate foarte bună
Recomandări gastronomice: bistecca alla fiorentina, vițel, vânat, miel, porc, prosciutto, salam toscan, paste cu sos de carne, pizza cu legume, legume la grătar, brânzeturi
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Fiecare vie a fost culeasă de până la opt ori, astfel încât toți strugurii să aibă maturitatea optimă. O primă triere a avut loc în vie, iar a doua, în cramă, înainte de desciorchinare. Strugurii de pe fiecare parcelă au fost vinificați separat. Fermentație naturală cu drojdii indigene și fără temperatură controlată în baricuri deschise pentru strugurii de pe parcelele mici și în butoaie de lemn sau în inox pentru cei de parcelele mai mari. Vinul de pe fiecare parcelă a fost maturat separat timp de 30 luni înainte de a se decide asamblajul final.
98 Puncte James Suckling: ”Arome fabuloase de căpșuni, coajă și flori de portocală. Nas foarte curat. Foarte parfumat. Corp mediu, tanini intenși, liniari, cu textură ultra-fină. Proaspăt și sărat, vioi și focusat. Mineral, cu aciditate foarte bună. pH-ul de 3,4 evidențiază forța acidității. Gustos. Sărat. Extrem de plăcut acum, dar va îmbătrâni incredibil de bine.”
Ediția 2019 - 97 Puncte James Suckling: ”O combinație foarte atrăgătoare de fructe uscate și condimente, cu cireșe negre și prune. De asemenea, arome de flori și lemn de santal. Corpolent și foarte rafinat, dar intens, cu tanini catifelați care sunt foarte bine integrați și se împletesc frumos cu fructul. Opulent. Închis la sfârșit, ceea ce sugerează că are nevoie de o învechire serioasă la sticlă. Foarte structurat. Încercați-l după 2025.”