Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Klein Constantia
Vin de Constance 2016 - 0,5 l

98 Puncte Tim Atkin:”Considerat în mod constant unul dintre marile vinuri ale lumii, nu doar al Africii de Sud. Puțin mai sec decât cel din 2015, cu 165 g de zahăr, este mai apropiat de vinurile din Loara sau Tokaj decât de cele din Sauternes în ceea ce privește prospețimea și structura.” 

În stoc

395.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Klein Constantia Vin de Constance 2016

Producător: Klein Constantia - Constantia, Africa de Sudâ

Proprietar: Zdenek Bakala, Charles Harman, Hubert de Boüard, Bruno Prats

Oenolog: Matthew Day

Soi: 100% Muscat de Frontignan

Culoare: galben-auriu strălucitor

Miros: fin, dulce și aromat, cu parfum de lămâie, de miere, salcâm, mirodenii, flori, ghimbir 

Gust: proaspăt, dulce, intens, cremos și foarte armonios, cu o puritate remarcabilă a fructului și aciditate vibrantă; notele moderate de fructe stafidite sunt accentuate de cele de flori de portocal, scorțișoară și vanilie dulce; sfârșit lung, concentrat și persistent        

Recomandări gastronomice: brânzeturi tari, deserturi pe bază de portocale, ghimbir sau miere, tartă cu caise, paté, foie gras

Alcool: 14%

Zahăr rezidual: 165 g/l

Temperatura de servire: 5-8°C

Perioada optimă de consum: 2019 - 2035

98 Puncte Tim Atkin MW: ”Considerat în mod constant unul dintre marile vinuri ale lumii, nu doar al Africii de Sud. Puțin mai sec decât cel din 2015, cu 165 g de zahăr, este mai apropiat de vinurile din Loara sau Tokaj decât de cele din Sauternes în ceea ce privește prospețimea și structura.” 

Producător

“From these Elysian fields used to come one of the very greatest wines in the world – the legendary Constantia,” writes Hugh Johnson, “Constantia was bought by European courts in the 18th and 19th Centuries in preference to Yquem, Tokay, Madeira…”. ”Din aceste Câmpii Elizee venea unul dintre cele mai mari vinuri ale lumii - legendarul Constantia. În secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, Constantia era cumpărat de marile Curți europene, fiind preferat altor vinuri mari precum Yquem, Tokaj sau Madeira...”, ne spune Hugh Johnson. Vin de Constance este vinul emblematic al Africii de Sud și, totodată, unul dintre cele mai mari vinuri dulci ale lumii. A fost vinul preferat al regilor, de la Louis Philippe al Franței la George IV al Angliei, dar și vinul care i-a îndulcit lui Napoleon exilul de pe insula St. Helena. Nu a lipsit nici din pivnițele lui Bismarck și ale regelui prusac Frederic cel Mare. Apoi, în secolul al XIX-lea a încins imaginația unor mari scriitori și poeți precum Charles Dickens, Jane Austin sau Baudelaire. A fost și rămâne, de câteva secole, unul dintre cele mai iubite și mai râvnite vinuri. Klein Constantia, domeniul unde se naște, este primul domeniu viticol atestat al Africii de Sud, fiind înființat în 1685. Fiind considerat una dintre cele mai frumoase proprietăți din lume, este situat la poalele dealului Constantiaberg și se bucură de o priveliște spectaculoasă asupra False Bay. Devastate de filoxeră la sfârșitul secolului al XIX-lea, viile intrate în proprietatea lui Dougie Jooste în 1980 au fost reînsuflețite și-au regăsit măreția din trecut și au produs primul vin în 1986. În 2011, familia Jooste a vândut Klein Constantia multibilionarului americam de origine cehă Zdenek Bakala și bancherului englez Charles Harman. La scurt timp, Klein Constantia a fuzionat cu Anwilka, cunoscuta podgorie deținută de Hubert de Boüard, proprietar al Château Angélus și de Bruno Prats, fost proprietar al Cos d’Estournel. Așadar, viitorul arată bine pentru Klein Constantia care va continua, fără îndoială, să fructifice un terroir extraordinar pentru a da lumii unele dintre cele mai bune vinuri albe, seci și dulci, deopotrivă.

Specificații

Țara Africa de Sud
Punctaje/Medalii 98 Puncte Tim Atkin
Culoare Alb
An 2016
Vinificare Dulce
Alcool 14%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Vin de Constance 2016 - 0,5 l
Vin de Constance 2016 - 0,5 l
395.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
El Enemigo Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
100 Puncte Parker, 100 Puncte James Suckling:"Gran Enemigo Gualtallary Single ...

Citește mai mult
Corton-Charlemagne Grand Cru Blanc 2018
Bouchard Père & Fils Corton-Charlemagne Grand Cru Blanc 2018
95 Puncte Wine Spectator:"Vinul are o textură cremoasă și un ...

Citește mai mult
”Moganazzi-Volta Sciara” Etna Rosso 2019
”Moganazzi-Volta Sciara” Etna Rosso 2019
Nas proaspăt și exotic, cu parfum de cireșe ro...
195.00 lei
136.50 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint