Producător
O poveste cu prinți și prințese, vin și multă pasiune
Turnul crenelat al Moșiei Galicea Mare, cu insolita lui arhitectură de inspirație venețiană, se profilează pe cerul Olteniei, tărâm cu poveste și tradiție, roditor și aspru deopotrivă, șăgalnic, nostalgic și inspirat, asemeni vinurilor ce izvodesc din roadele viilor nobile ce-l îmbracă.
MGM propune celor ce prețuiesc și iubesc vinul un concept care îmbină tradiția unui veac de existență a podgoriei și cramei cu tehnologii noi din domeniu, un proiect ambițios, de restaurare și inovare deopotrivă, menit să-și transporte degustătorii în atmosfera rafinată și parfumată a timpurilor de altădată.
Galicea Mare este legatara unei moșteniri istorice de excepție.
Prințul George Constantin Bibescu, căsătorit cu nu mai puțin celebra Martha Bibescu, a moștenit terenurile de la bunicul său, Gheorghe Bibescu, Domnitorul României între 1842 și 1848.
Prima viță de vie a fost plantată în 1912, iar în 1915 a început construcția cramei.
Primul vin a fost făcut în 1916, iar de atunci crama a produs vinuri în fiecare an până în prezent.
O mare parte din istoria locului s-a pierdut în timpul perioadei comuniste, dar este destul de interesant că în acea perioadă s-a menținut tradiția vitivinicolă, s-au plantat alte 35 hectare viță de vie și s-au conservat terenul și construcțiile.
După 1989 crama și podgoria au trecut printr-o perioadă de neglijare și chiar vandalizare.
În 2016 proprietatea a fost cumpărată de Iosefin Florea, care a început renovarea în același an. Plantațiile viticole au fost restructurate și reconvertite și linia de producție a fost modernizată, făcând din Moșia Galicea Mare probabil cea mai tehnologizată cramă din România.
Terenul proprietății este cultivat ecologic, iar vinurile sunt fermentate doar cu drojdii indigene, fără nici un adaos cu excepția unei infime cantități de sulf la îmbuteliere.
Pe un teren de 50 de hectare se produc anual 60000 de sticle.
De pe șosea, moșia își întâmpină privitorul și vizitatorii, princiară, învăluită în tonuri de alb reverberate în șirurile disciplinate de viță de vie, ca un tribut adus de proprietarii de azi celor de odinioară, George și Martha Bibescu