Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Clos Apalta
2011

96 Puncte James Suckling:”Un vin roșu superb, cu tanini polisați care au nerv și intensitate, făcându-te să vrei să-l bei. Echilibru și focusare perfecte. Vinificare de precizie. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot. Întotdeauna, unul din vinurile de top din Chile. Beți-l sau păstrați-l.”  

În stoc

690.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Lapostolle Clos Apalta 2011
Perioada optimă de consum: 2016 - 2026

Producător: Lapostolle - Colchagua, Apalta - Valea Colchaqua

Soi: 71% Carmenère, 20% Cabernet Sauvignon, 9% Merlot - struguri recoltați și desciorchinați manual; vițe prefiloxerice de Carmenère și Cabernet Sauvignon, plantate în 1920 și nealtoite; vii organice certificate CERES (Germania) și vii biodinamice certificate DEMETER (Germania)

Culoare:  roșu-rubiniu închis și profund 

Miros: buchet expresiv și matur de fructe roșii precum prune, cireșe roșii și smochine, plus note de cafea mocca și condimente dulci și aluzii de vanilie și cuișoare

Gust: structură concentrată și atac rotund, opulent care precede taninii catifelați și polisați ce se simt din abundență la mijlocul evoluției pe palatin; sfârșit lung, opulent și persistent    

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru rață cu portocale, miel la grătar cu piure de cartofi sau, la desert, cu ciocolată neagră cu conținut mare de cacao

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 17°C

Număr de sticle produse: 42.600
Fermentat cu drojdii indigene în butoaie mici de stejar. 5 săptămâni contact cu pielițele. Maturat 24 luni  în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l. Vinul a fost îmbuteliat fără a fi limpezit, stabilizat la rece și filtrat. Îmbuteliat în august 2013.

Descrierea enologului: ”Roșu-purpuriu închis și profund. Tânăr, dar debutează cu arome expresive și mature de fructe roșii precum prune, cireșe roșii și smochine, plus note de cafea mocca și condimente dulci și aluzii de vanilie și cuișoare. Structură concentrată și atac rotund, opulent care precede taninii catifelați și polisați ce se simt din abundență la mijlocul evoluției pe palatin. Sfârșit lung, opulent și persistent.

96 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu superb, cu tanini polisați care au nerv și intensitate, făcându-te să vrei să-l bei. Echilibru și focusare perfecte. Vinificare de precizie. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot. Întotdeauna, unul din vinurile de top din Chile. Beți-l sau păstrați-l.”  

Producător

Clos Apalta aparține familiei Bournet-Lapostolle. În crama devenită de sine stătătoare acum câțiva ani se produce vinul de top al casei. Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet. Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări. Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top. Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.  Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete. Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta. Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 96 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2011
Vinificare Sec
Alcool 15%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

2011
2011
690.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Le Petit Clos 2018
Clos Apalta Le Petit Clos 2018
245.00 lei
94 Puncte Parker:"Le Petit Clos 2018 a fost produs ...

Citește mai mult
2018
Clos Apalta 2018
690.00 lei
98 Puncte James Suckling:"Atât de aromat și proaspăt, cu ...

Citește mai mult
Apalta 2018
Clos Apalta Apalta 2018
86.00 lei
92 Puncte James Suckling:"Un vin proaspăt și cuceritor, cu ...

Citește mai mult
Récolte 1999 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1999 - 0.7L
Nas elegant şi intens, cu note de mere ...

Citește mai mult
Récolte 1998 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1998 - 0.7L
Buchet intens de vanilie, sirop de ...

Citește mai mult
Récolte 1997 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1997 - 0.7L
Nas uşor dulce de portocale confiate ...

Citește mai mult
El Chibirique 2017
El Chibirique 2017
”Fermentat cu ciorchini întregi și dr...
155.00 lei
101.15 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint