Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Clos Apalta
2013

97 Puncte James Suckling:"Fabulous dark berry, blueberry and fresh herb character. Full body, dense and layered with blackberry and chocolate. Hazelnut and dark fruit, too. Soft and pretty tannins with great intensity. A blend of 70% carmenere, 21% cabernet sauvignon, 7% merlot and 2% petit verdot. Drink or hold."

În stoc

795.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Clos Apalta 2013
Perioada optimă de consum: 2018-2028

Producător: Lapostolle - Colchagua, Apalta - Valea Colchaqua

Soi: 70% Carmenère, 21% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 2% Petit Verdot - struguri recoltați și desciorchinați manual; vițe prefiloxerice de Carmenère și Cabernet Sauvignon plantate în 1920 și nealtoite; vii certificate organic: CERES (Germania) și biodinamic: DEMETER (Germania)

Culoare:  roșu-granat intens cu reflexii purpurii

Miros: parfum delicat de cireșe în echlibru subtil cu tușele picante de piper negru

Gust: proaspăt, foarte bine integrat și armonios, cu corp mediu spre plin, tanini polisați, rafinați și foarte focusați; Merlot-ul aduce arome de fructe negre: cireșe și mure, Cabernetul, în special vițele prefiloxerice, contribuie cu arome de fructe roșii și negre și note de ardei verde copt și măsline negre, iar Carmenère-ul cu taninii rotunzi; sfârșit frumos, pe note de fructe negre, fum, cacao, piele și tutun

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru rață cu portocale, miel la grătar cu piure de cartofi sau, la desert, cu ciocolată neagră cu conținut mare de cacao

Alcool: 15%

Zahăr rezidual: 2,84 gr/l

pH: 3,73

Aciditate totală: 3,56 gr/l

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 64.668

75% din vin a fermentat cu drojdii indigene în butoaie de stejar de 75 hl, iar 26% în butoaie din stejar franțuzesc noi. Fermentația malolactică a avut loc în butoaie de stejar franțuzesc. Maturat 24 luni în baricuri franțuzești 100% noi. Îmbuteliat prin forța gravitației, fără a fi limpezit sau filtrat.

Vă sfătuim să decantați vinul timp de o oră sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.
97 Puncte James Suckling: "Fabulous dark berry, blueberry and fresh herb character. Full body, dense and layered with blackberry and chocolate. Hazelnut and dark fruit, too. Soft and pretty tannins with great intensity. A blend of 70% carmenere, 21% cabernet sauvignon, 7% merlot and 2% petit verdot. Drink or hold."

Ediția 2016 - 99 Puncte James Suckling: ”Foarte focusat și rafinat, cu buchet fantastic de flori uscate, fructe negre de pădure și subtonuri de lavandă uscată și mentă. Corp mediu spre plin, tanini polisați, rafinați și foarte focusați. Realmente integrat și armonios pe palatin. Compact și foarte liniar. Vă rog să-i dați doi-trei ani, dar deja îți taie respirația. Mai bine să-l beți după 2022.”

Ediția 2015 - 100 Puncte James Suckling: ”Miros de o complexitate subtilă, cu arome de coacăze, fructe de pădure, ierburi aromate proaspete și pământ umed. De asemenea, flori tăiate. Corpolent, dens și puternic. Un caracter incredibil, de mare puritate și rafinament. Postgustul durează minute în șir. Un vin chilian monumental. Mai puternic decît cel din 2014, care a primit 100 puncte. Asamblaj de 46% Carmenère, 30% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot și 5% Cabernet Franc. Făcut din struguri biodinamici. Va fi mai bun în 2022.”
Cu ediția 2015, Clos Apalta reușește performanța cu adevărat rară de a primi 100 puncte doi ani la rând. Puține vinuri din lume se pot lăuda cu un astfel de palmares.

Ediția 2014 - 100 Puncte James Suckling: ”Un vin extrem de aromat și focusat, cu caracter de mure, afine, floral și de piatră încinsă. Corp plin, foarte liniar, cu tanini ultrafini. Focusat și compact. Precis și lung. Aceasta este expresia cea mai rafinată și frumoasă de până acum a acestui vin. Puteți să-l beți acum (2017) sau, mai bine, în 2020. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot.” 

Producător

Clos Apalta aparține familiei Bournet-Lapostolle. În crama devenită de sine stătătoare acum câțiva ani se produce vinul de top al casei. Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet. Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări. Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top. Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.  Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete. Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta. Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 97 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2013
Vinificare Sec
Alcool 15%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

2013
2013
795.00 lei

Cantitate:

De la același producător
2011
Clos Apalta 2011
695.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un vin roșu superb, cu tanini ...

Citește mai mult
Le Petit Clos 2017
Clos Apalta Le Petit Clos 2017
265.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un vin delicios, cu buchet de coacăze ...

Citește mai mult
2018
Clos Apalta 2018
695.00 lei
98 Puncte James Suckling:"Atât de aromat și proaspăt, cu ...

Citește mai mult
Lagar de Cervera Albarino 2022
Lagar de Cervera Albarino 2022
Buchet intens, de fruct, cu note de fructe albe - ...
99.00 lei
79.20 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint