Champagne Rémy Massin Blanc de Noirs Brut Nature
Perioada optimă de consum: 2019-2025
Producător: Champagne Rémy Massin - Côte des Bar, Ville-sur-Arce
Soi: 100% Pinot Noir
Culoare: galben-pai strălucitor, cu perlaj fin și persistent
Miros: buchet complex și extraordinar de proaspăt de pere și flori albe, cu ușoare tente minerale și picante
Gust: elegant și foarte proaspăt, cu aciditate puternică, textură cremoasă, arome de fructe roșii, citrice, coajă de portocală și condimente și sfârșit lung, rafinat
Recomandări gastronomice: ideal ca aperitiv, dar și cu carpaccio de vițel, foie gras, scoici, salate proaspete, pere cu miere la cuptor
Alcool: 12%
Dozaj: 0
Temperatura de servire: 8-10°C
Producător
La Rémy Massin se face șampanie de cinci generații. Totul a început cu Louis-Aristide, unul dintre pionierii viticulturii din zonă. Născut în 1865, el a fost nevoit să facă față dezastrului produs de filoxeră în 1894. Atunci, a scos toate vițele din Ville-sur-Arce și au urmat câțiva ani fără recoltă. Dar nu s-a lăsat și a învățat să grefeze soiurile din Champagne pe vițe americane foarte rezistente.
În 1893, se naște fiul său, Marius, care va mări domeniul cumpărând mai multe parcele de vie. Rémy, fiul lui Marius, decide să nu mai vândă strugurii și să-și facă propriile vinuri. Astfel, în 1974, ia naștere casa Champagne Rémy Massin et fils. Lui Rémy i s-au alăturat copiii săi, Sylvère, specializat în viticultură și oenologie și Florence, care se ocupă de administrație și export.
Din 2002, a intrat în joc cea de-a cincea generație: Cédric, fiul lui Sylvère și Marion, fiica lui Florence. Amândoi au studii de specialitate și și-au făcut mâna lucrând în mai multe crame din Franța și străinătate. Împreună, cu pasiunea moștenită din moși-strămoși, ei îmbină tradiția cu excelența, producând șampanii renumite în întreaga lume.