Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 2019
Perioada optimă de consum: 2020-2040
Producător: Caymus Vineyards - Napa Valley, California
Proprietar: Wagner Family of Wine
Soi: 100% Cabernet Sauvignon - în fiecare an, se pun deoparte cele mai bune butoaie de Cabernet Sauvignon pentru a produce acest vin special
Culoare: roșu foarte intens, aproape negru
Miros: mure, piele, caramel, fructe de pădure, pământ de pădure
Gust: expresiv, catifelat, atrăgător, cu concentrație bogată, taninurii abundente, dar fine, persistă pe măsură ce se dezvoltă o senzație texturală în straturi
Recomandări gastronomice: poate fi savurat de unul singur, dar și mai bun alături de o bucată de vită, cerb, vânat, coaste cu sos hoi sin și cârnați.
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Notele producatorului: „În fiecare an, punem deoparte cele mai bune butoaie de Cabernet Sauvignon din Napa Valley pentru a produce Caymus Special Selection. Distins prin taninuri extrem de fine și catifelate, acest vin poate fi savurat imediat după lansare sau după o perioadă de învechire. Un vin cu structură, cu o concentrație intensă de arome suple și fructe negre. Caymus Special Selection este singurul vin din lume onorat de două ori cu titlul de „Vinul Anului” de către revista Wine Spectator.”
94 Puncte Wine Spectator “Impresionant, cu note de pastă de fructe de boysenberry și mure care se dezvoltă, lăsând în urmă arome de licorice și fructe de açaí. Se încheie cu un final lucios și ușor prăjit, dar fructele persistă ușor, pe măsură ce note de lemn de măr și mentă adaugă complexitate. Pentru fanii stilului îndrăzneț. Se poate consuma acum până în 2040.”
Ediția 2018 – 94 Puncte Wine Spectator: “Luxos și rafinat, cu valuri de compot de coacăze negre și mure care se revarsă, susținute de note de ciocolată, cremă de espresso și boabe de vanilie prăjite. Menține o senzație luxuriantă și catifelată pe toată durata finalului lung, unde se întrezăresc scântei de tutun dulce și note de pământ cald. Pentru iubitorii de Cabernet puternic. Cel mai bun între 2024 și 2038.”
Producător
Familia Wagner este strâns legată de istoria vinului din Napa. În 1906, după unul dintre cele mai devastatoare cutremure din istoria SUA, ea a părăsit San Francisco pentru a se stabili în California. În același an, erau plantate primele vii din apelațiunea Rutherford. În 1915, Wagner-ii își vindeau strugurii pentru vinuri vrac. Apoi, în 1941, au cumpărat 30 ha cultivate cu pomi fructiferi într-una dintre cele mai bune zone din Rutherford. După 20 de ani, au înlocuit pomii cu viță de vie.
Podgoria a luat ființă în 1971, când Charlie Wagner și soția sa Lorna Belle Glos Wagner deciseseră să vândă tot și să se mute în Australia. L-au întrebat, totuși, pe fiul lor, Chuck Wagner, dacă n-ar vrea să li se alăture pentru a face o vinărie. Chuck a fost de acord și așa s-a născut Caymus Vineyards. Primul vin a fost pus pe piață în 1972 - 240 de baxuri de Cabernet Sauvignon. Azi, Caymus produce 65.000 de baxuri.
Caymus Vineyards continuă să fie o afacere de familie, condusă de Chuck, cei doi fii ai săi, Charlie și Joe și fiica sa, Jane. De pe cele 142 ha, ei continuă să facă unele dintre cele mai renumite vinuri din Napa.