Caymus Zinfandel 2020
Perioada optimă de consum: 2022-2037
Producător: Caymus Vineyards - Napa Valley, California
Proprietar: Wagner Family of Wine
Soi: Zinfandel (Primitivo)
Culoare: roșu profund, cu reflexii violacee
Miros: bogat și generos, cu taninuri catifelate și bine integrate, arome puternice de gem de prune, fructe negre, ierburi aromate
Gust: textură plină, aciditate echilibrată, structură solidă, fructe negre, condiment și ciocolată neagră
Recomandări gastronomice: mâncăruri bogate și brânzeturi consistente, dar și alături de pizza și BBQ
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Producător
Familia Wagner este strâns legată de istoria vinului din Napa. În 1906, după unul dintre cele mai devastatoare cutremure din istoria SUA, ea a părăsit San Francisco pentru a se stabili în California. În același an, erau plantate primele vii din apelațiunea Rutherford. În 1915, Wagner-ii își vindeau strugurii pentru vinuri vrac. Apoi, în 1941, au cumpărat 30 ha cultivate cu pomi fructiferi într-una dintre cele mai bune zone din Rutherford. După 20 de ani, au înlocuit pomii cu viță de vie.
Podgoria a luat ființă în 1971, când Charlie Wagner și soția sa Lorna Belle Glos Wagner deciseseră să vândă tot și să se mute în Australia. L-au întrebat, totuși, pe fiul lor, Chuck Wagner, dacă n-ar vrea să li se alăture pentru a face o vinărie. Chuck a fost de acord și așa s-a născut Caymus Vineyards. Primul vin a fost pus pe piață în 1972 - 240 de baxuri de Cabernet Sauvignon. Azi, Caymus produce 65.000 de baxuri.
Caymus Vineyards continuă să fie o afacere de familie, condusă de Chuck, cei doi fii ai săi, Charlie și Joe și fiica sa, Jane. De pe cele 142 ha, ei continuă să facă unele dintre cele mai renumite vinuri din Napa.