Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
Perioada optimă de consum: 2022-2042
Producător: Caymus Vineyards - Napa Valley, California
Proprietar: Wagner Family of Wine
Soi: 100% Cabernet Sauvignon - în fiecare an, se pun deoparte cele mai bune butoaie de Cabernet Sauvignon pentru a produce acest vin special
Culoare: roșu foarte intens, aproape negru
Miros: exuberant, de crème de cassis, mure, o aluzie de grafit și vanilie.
Gust: direct, puternic și opulent, foarte concentrat, cu aromele intense de fructe negre și albastre tipice pentru Caymus, textură fină, tanini catifelați și un final uluitor care debordează de note florale, plăcintă cu mure și condimente
Recomandări gastronomice: preparate din porc, vită, vițel, miel, vânat, rață, ton, vinete cu ciuperci și sos de roșii, paste cu sos de roșii, preparate asiatice
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Caymus Special Selection este singurul vin din lume care a primit de două ori titlul de ”Vinul anului” acordat de Wine Spectator.
94 Puncte Wine Spectator: ”Luxuriant și rafinat, cu valuri de coacăze și compot de mure accentuate de ciocolată, cremă espresso și păstăi de vanilie prăjite. Își păstrează catifelarea până în sfârșitul lung, din care răzbat aluzii de tutun dulce și pământ cald.”
Producător
Familia Wagner este strâns legată de istoria vinului din Napa. În 1906, după unul dintre cele mai devastatoare cutremure din istoria SUA, ea a părăsit San Francisco pentru a se stabili în California. În același an, erau plantate primele vii din apelațiunea Rutherford. În 1915, Wagner-ii își vindeau strugurii pentru vinuri vrac. Apoi, în 1941, au cumpărat 30 ha cultivate cu pomi fructiferi într-una dintre cele mai bune zone din Rutherford. După 20 de ani, au înlocuit pomii cu viță de vie.
Podgoria a luat ființă în 1971, când Charlie Wagner și soția sa Lorna Belle Glos Wagner deciseseră să vândă tot și să se mute în Australia. L-au întrebat, totuși, pe fiul lor, Chuck Wagner, dacă n-ar vrea să li se alăture pentru a face o vinărie. Chuck a fost de acord și așa s-a născut Caymus Vineyards. Primul vin a fost pus pe piață în 1972 - 240 de baxuri de Cabernet Sauvignon. Azi, Caymus produce 65.000 de baxuri.
Caymus Vineyards continuă să fie o afacere de familie, condusă de Chuck, cei doi fii ai săi, Charlie și Joe și fiica sa, Jane. De pe cele 142 ha, ei continuă să facă unele dintre cele mai renumite vinuri din Napa.