Château Angélus 1er Grand Cru Classé A 2015 - 1,5 L
Perioada optimă de consum: 2040-2050
Producător: Château Angélus - Saint-Émilion
Soi: 62% Merlot, 38% Cabernet Franc - vițe vechi de 60-80 ani
Culoare: roșu-granat închis, cu reflexii purpurii
Miros: incredibil de proaspăt, luxuriant și picant
Gust: elegant, proaspăt, fin și profund, cu o puritate rară, corpolent și cu arome uluitoare de fructe roșii și negre și un echilibru perfect între forță și rafinament; pe palatin, debutează suav și curat, cu tanini fermi și catifelați, iar finalul este picant și incredibil de persistent
Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie (vițel, porc, vită, miel, vânat), rață și pui la grătar sau fripte, preparate asiatice, ton, ciuperci, paste și brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 15-18°C
Un an foarte bun pentru Angélus!
99 Puncte James Suckling: ”Un vin mare, cu o concentrație și o bogăție superbe. Cu toate acestea, este foarte vioi și rafinat. Condimente, afine, scorțișoară și flori uscate. Corpolent și rafinat, cu tanini maturi. Postgust foarte lung. Rafinamentul taninilor este extraordinar. Armonios. Ca o esență. Are nevoie de mai mulți ani ca să se deschidă.”
97 Puncte Parker: ”Angélus 2015 are o culoare grenat-purpuriu închis și arome puternic ce de coacăze roșii zdrobite, prune calde și așchii de creion, cu aluzii de tămâie, salvie, violete și tutun. Corpolent, foarte rafinat și intens, dar, totodată, extraordinar de delicat și de o prospețime minunată, are tanini copți dar fermi și foarte fin granulați și un sfârșit incredibil de lung și parfumat. Foarte parfumat și de o catifelare cuceritoare, acest Angélus este cu adevărat seducător!”
Producător
Château Angélus, unul dintre cei mai apreciați producători din Saint-Emilion, a devenit 1er Grand Cru Classé la reclasificarea din 1996 a Saint-Émilion-ului. Contele Maurice de Boüard, străbunicul actualului proprietar, a cumpărat domeniul în 1921. După cel de-al doilea război mondial, fii săi au unit cealaltă proprietate a familiei, Château Mazerat, cu Château Angélus, sub numele celei din urmă. În 1985, domeniul de 23,4 ha a fost preluat de Hubert de Boüard de Laforest și de verișorul său Jean-Bernard Grenie care l-au dus la rangul și faima sa actuală. Iubitor al Burgundiei și adept al viticulturii organice, Hubert de Boüard produce azi unul dintre cele mai renumite vinuri roșii din întreaga lume.