Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Château Pavie
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2016

100 Puncte Parker:”Corpolent și construit ca o casă din cărămidă, are o fundație solidă de tanini super-copți, granulați și o prospețime impecabilă, împletită cu straturile de arome de compot de fructe și minerale. Sfârșit foarte lung și decadent. Superb!”    

În stoc

2,720.00 lei

De la 92.48 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2016

Perioada optimă de consum: 2021 - 2060

Producător: Château Pavie - Saint-Emilion 

Soi: 60% Merlot, 40% Cabernet Franc 

Culoare: roșu-granat aproape negru

Miros: parfum intens de cireșe roșii, prună, zmeură neagră, coacăze, mure, ierburi aromate, condimente dulci, cedru și violete

Gust: atac proaspăt, bogat și dens, cu arome foarte pure  de coacăze, scorțișoară, minerale, piele, cutie de trabucuri, trufe, pământ, ierburi aromate de Provence și praf de cretă; foarte puternic și precis, cu tanini crocanți care au nevoie de mult timp pentru a se îmblânzi; sfârșit luxuriant, floral și lung, pe note de ciocolată,  cretă, grafit și tutun      

Recomandări gastronomice: mezeluri, ciuperci, vânat, jambon, carne roșie, legume la grătar, brânzeturi

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

100 Puncte Parker: "Pavie 2016 este 60% Merlot și 40% Cabernet Franc. De culoare roșu-granat aproape negru, are nevoie de puțin timp înainte de a-și da drumul, după care emană un parfum puternic de violete, cireșe învelite în ciocolată, afine zdrobite și eucalipt pe fundal de prune fierte, vișine, zmeură neagră și crème de cassis, plus adieri de lemn dulce și garne la grătar. Corpolent și construit ca o casă din cărămidă, are o fundație solidă de tanini super-copți, granulați și o prospețime impecabilă, împletită cu straturile de arome de compot de fructe și minerale. Sfârșit foarte lung și decadent. Superb!”

100 Puncte James Suckling: ”Arome spectaculoase de fructe de pădure zdrobite, precum afine și zmeură. Flori proaspete cu adieri de lemn de santal. Exotic. Palatinul este saturat de atâta fruct, dar rămâne agil și energic. Lungime șli textură extraordinare. Îți umple gura. Are nevoie de timp, dar este un clasic. Frate geamăn cu cel perfect din 2015.”

Producător

Château Pavie își are rădăcinile în epoca romană. La început, a fost cunoscut pentru cultura de piersici Pavie - de unde și numele transmis peste veascuri. Dar domeniul așa cum îl cunoaștem azi avea să prindă contur de abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, când negustorul Ferdinand Bouffard începe să cumpere parcelele din jurul proprietății sale, Domaine de la Sable, ajungând la 50 ha. Succesorul său, Albert Porte, unifică proprietățile și astfel prinde viață domeniul viticol Château Pavie. În 1943, el este cumpărat de familia Valette, iar după 12 ani i se acordă titlul de Premier Grand Cru Classé B. Apoi, în 1998, este cumpărat de Gérard Perse pentru $31 milioane, iar la clasificarea din 2012 promovează în categoria ”A”, devenind unul dintre cele patru domenii din Saint-Emilion deținătoare ale acestui titlu. Între timp, Perse a renovat complet crama, a construit un sistem nou de irigații și l-a luat pe Michel Rolland drept consultant. În consecință, vinul a început să fie mai concentrat, mai intens, mai extractiv. Astăzi, Château Pavie este cel mai mare Premier Grand Cru Classé din Saint-Emilion, cu peste 35 ha de vie cultivate cu Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Cel de-al doilea vin al domeniului se numește Aromes de Pavie. Familia Perse este, de asemenea, proprietară a Château Pavie-Decesse, Château Bellevue-Mondotte, Clos Lunelles și Esprit de Pavie. Vinul de la Château Pavie a suscitat numeroase controverse, cea mai cunoscută fiind cea din 2003, despre ”Parkerizarea vinului”, dintre criticul american Robert Parker și britanica Jancis Robinson. Aceasta din urmă l-a acuzat pe Parker că este prea părtinitor cu stilul lui Perse - vinuri concentrate, cu conținut mare de alcool. Descrierea ei, cu bătaie la Parker, suna așa: ”Arome supra-coapte, complet neapetisante. De ce? E dulce ca un Porto. Dar Porto-ul cel mai bun este din Duoro, nu din Saint-Emilion. Un vin ridicol, care aduce mai mult cu un Zinfandel recoltat târziu decât cu un vin roșu de Bordeaux, cu notele astea verzi, neplăcute... 12/20”. În timp, războiul mult mediatizat dintre cei doi critici s-a stins, iar Château Pavie s-a instalat definitiv în eșalonul vinurilor mari din Bordeaux.

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 100 Puncte Parker
Culoare Roşu
An 2016
Vinificare Sec
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2016
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2016
2,720.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2019
Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2019
1,935.00 lei
98 Puncte James Suckling:"Tone de mure și carne la grătar ...

Citește mai mult
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2020
Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2020
1,995.00 lei
100 Puncte Jeb Dunnuck:"Perfecțiune pură a vinului ...

Citește mai mult
Saint-Emilion Grand Cru Classé 2010 - 1,5 L
Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé 2010 - 1,5 L
5,745.00 lei
100 Puncte Parker:"Un Bordeaux cu adevărat profund. ...

Citește mai mult
Rosso di Montalcino 2020
Argiano Rosso di Montalcino 2020
93 Puncte Wine Enthusiast:"A very sanguine nose has ...

Citește mai mult
Woodcutter's Shiraz 2021
Torbreck Vintners Woodcutter's Shiraz 2021
96 Puncte James Suckling"Lovely ripened blackberries and ...

Citește mai mult
Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
El Enemigo Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
100 Puncte Parker, 100 Puncte James Suckling:"The incredibly subtle, elegant ...

Citește mai mult
Champagne Pack
Champagne Pack
1. Champagne de Venoge Cordon Bleu Extra Brut 2. ...
1,478.00 lei
1,330.20 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint