Château Bellefont-Belcier Saint-Émilion Grand Cru Classé 2018 - 3L
Perioada optimă de consum: 2024-2044
Producător: Château Bellefont-Belcier - Saint Émilion
Oenolog-consultant: Michel Rolland
Soi: 70% Merlot, 25% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon
Culoare: roșu-granat profund cu tente purpurii
Miros: parfum clasic de prune calde, compot de mure și cufăr de cedru, plus adieri de lavandă, ulei de cuișoare și cutie de ciocolată
Gust: dens, opulent, dar cu tanini foarte fini și integrați, textură și finețe splendide; corpolent, foarte echilibrat și rafinat, cu o abundență de fructe exotice și rotunjime
Recomandări gastronomice: vițel, porc, vită, miel, vânat, friptură de pui, preparate asiatice, pește gras (somon, ton), pizza, brânzeturi
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 14-16°C
Număr de sticle produse: 55.000
Maturat în baricuri 30% noi, 30% la a doua folosire și 30% la a treia folosire și 10% baricuri în formă de ou.
95 Puncte James Suckling: ”Un vin dens, opulent, dar cu tanini foarte fini și integrați, textură și finețe splendide. Corpolent, foarte echilibrat și rafinat, cu o abundență de fructe exotice și rotunjime. Închis acum. Încercați-l după 2024.”
Producător
Istoria domeniului așezat lângă Château Pavie, Château Larcis-Ducasse și Château Tertre Roteboeuf începe la sfârșitul secolului al XIII-lea. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, el aparținea unei puternice familii nobiliare din Bordeaux. Contele Louis-François de Belcier a plantat mai întâi via, iar apoi, la începutul secolului al XIX-lea, a construit castelul pe care l-a numit Bellefont (fântâna frumoasă) datorită numeroaselor izvoare de pe colina unde cresc vițele. În 1994, via a fost supusă unei restructurări importante, iar în 2006 a primit clasificarea Grand Cru Classé.
În 2017, domeniul a fost cumpărat de miliardarul Peter Kwok din Hong-Kong.