Mondedidio Compagnia Siciliana 1921 Nero D'Avola "Real Academia" 2019
Producător: Montedidio - Terre Siciliane Nero D’Avola IGT
Soi: Nero D’Avola
Culoare: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii
Miros: Parfum complex și rafinat, cu note de cireșe negre, prune coapte și o subtilă adiere de condimente dulci
Gust: Plin, catifelat și bine structurat, cu taninuri elegante și echilibrate; arome intense de fructe roșii coapte, ciocolată neagră, piper negru și o ușoară notă balsamică; final persistent și armonios
Recomandări gastronomice: Carne roșie la grătar sau preparată lent, vânat, brânzeturi maturate și preparate tradiționale siciliene
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 12 luni în butoaie de stejar
97 Puncte Luca Maroni
Numele gamei Compagnia Siciliana 1921 evocă un moment definitoriu pentru vinurile siciliene, inspirat de anul 1921, când notorietatea vinului Marsala a consacrat Sicilia pe scena internațională.
Pentru a celebra eleganța și tradiția regiunii, sticla de Real Academia este decorată cu motive inspirate din arta siciliană, simbolizând rafinamentul și bogăția culturală a locului.
Producător
Montedidio este podgoria înființată de reputatul oenolog Mario Ercolino acum mai bine de zece ani în partea centrală a sudului Italiei, în Campania, pe dealurile din Paternopoli. Viile sunt situate la altitudinea de 600 m deasupra nivelului mării, într-una dintre cele mai bune zone viticole din Italia.
Mario Ercolino, cunoscut, de asemenea, pentru vinurile Montemajor și Nativ și-a numit podgoria ”Montedidio”, după numele renumitului cartier din inima Neapolelui. El a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7-10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.