Château Larcis Ducasse Saint-Émilion Grand Cru Classé 2018
Perioada optimă de consum: 2031-2081
Producător: Château Larcis Ducasse - Saint-Émilion
Proprietar: Nicolas Thienpont
Consultant: Stéphane Derenoncourt
Soi: 89% Merlot, 11% Cabernet Sauvignon
Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: buchet realmente senzațional de coacăze negre coapte, cafea prăjită, pământ ars, carne însângerată, ciocolată, fier și buchet garni
Gust: impecabil de echilibrat și elegant, bogat, profund, masiv și opulent, cu o senzație gustativă densă, concentrată, tanini în evoluție, dar dulci și o puritate incredibilă a fructului
Recomandări gastronomice: vită, vițel, vânat (căprioară, prepeliță), carne de pasăre
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
100 Puncte Jeb Dunnuck: ”Château Larcis Ducasse 2018 este 89% Merlot și 11% Cabernet Sauvignon, struguri proveniți de pe terroir-ul minunat al unei coaste de deal situate între Château Pavie și Château Bellefont-Belcier. Maturat 18 luni în butoaie 60% noi, vinul oferă un buchet realmente senzațional de coacăze negre coapte, cafea prăjită, pământ ars, carne însângerată, ciocolată, fier și buchet garni. Un Saint-Émilion masiv, opulent, cu o senzație gustativă densă, concentrată, tanini în evoluție, dar dulci și o puritate incredibilă a fructului. Amintindu-mi de ediția 2005 imediat după ce a fost pusă pe piață, această licoare divină oferă o bogăție și o profunzime uluitoare, rămânând impecabil de echilibrat și elegant. Din păcate, au fost produse mai puțin de 3.000 de baxuri, dar acest vin monumental, legendar nu va atinge maturitatea înainte de 8-10 ani și va rezista 40-50 de ani, dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare. Jos pălăria, Nicolas Thienpont și Stéphane Derenoncourt pentru că ați făcut unul dintre vinurile mari ale acestui an de recoltă și, totodată, unul dintre cele mai bune Bordeaux-uri tinere pe care le-am gustat.”