Château de Parenchère Cuvée Raphaël - Bordeaux Supérieur 2018

Château de Parenchère Cuvée Raphaël - Bordeaux Supérieur 2018

90 Puncte James Suckling:

”Un vin suculent, cu caracter de prune și fructe de pădure, corp mediu și tanini moi, plăcuți. Beți-l sau păstrați-l.”

76,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvée Raphaël - Bordeaux Supérieur 2018

Cuvée Raphaël - Bordeaux Supérieur 2018

”Un vin suculent, cu caracter de prune și fructe de pădure, corp mediu și tanini moi, plăcuți. Beți-l sau păstrați-l.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château de Parenchère Cuvée Raphaël - AOC Bordeaux Supérieur 2016

Perioada optimă de consum: 2022-2028

Producător: Château de Parenchère - Bordeaux

Soi: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon - vițe vechi de peste 40 ani

Culoare: roşu închis

Buchet: ciocolată neagră, mirodenii

Gust: o bogăţie de arome de coacăze negre şi prune, cu note de ciocolată, cafea, mirodenii şi o adiere de fum; un vin dens, concentrat, bine-structurat, cu tanini eleganţi, o excelentă prospeţime şi sfârşit persistent

Recomandări gastronomice: carne de vită şi legume la grătar, friptură de miel, raţă, paste cu feta şi capere, brânzeturi maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Vinul de top al domeniului poartă numele lui Raphaël Gazaniol, artizanul Parenchère-ului modern şi e făcut din cele mai bune viţe, cu o vechime de peste 40 de ani. Maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar din Tronçais, 25% noi. 

90 Puncte James Suckling: ”Un vin suculent, cu caracter de prune și fructe de pădure, corp mediu și tanini moi, plăcuți. Beți-l sau păstrați-l.”

90 Puncte Wine Enthusiast: ”Maturat un an în lemn, vinul oferă tanini bogați și o structură densă. Aromele de ciocolată neagră și lemn dulce creează o senzație de extract compact care trebuie să dispară pentru ca vinul să poată evolua. Beți-l începând din 2022.”

Ediția 2017 - 93 Puncte Decanter

Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin dens și bogat, cu o fructuozitate și o complexitate minunate. Un produs extraordinar al acestei apelațiuni. Corpolent și ușor crocant. Sfârșit aromat.”

Ediția 2015 - 91 Puncte James Suckling: ”Un vin direct, delicios, cu corp mediu care oferă o bogăție de arome de cireșe negre coapte și fructe de pădure împletite cu ciocolată picantă și cacao; tanini fin granulați.” 

Vinul de top al domeniului poartă numele lui Raphaël Gazaniol, artizanul Parenchère-ului modern şi e făcut din cele mai bune viţe, cu o vechime de peste 40 de ani. Maturat timp de 16 luni în baricuri 30% noi. 

                 - Vivino - top 6% vinuri Bordeaux Supérieur

Ediția 2014 - 90 Puncte Wine Enthusiast: ”În ciuda aromelor puternice de lemn, vinul are și o bogăție de arome de mure. E un vin concentrat, condimentat, cu tanini seci care se vor integra foarte bine.”

                   - Medalie de Argint, Concours Général Agricole de Paris

                   - 14,5 Puncte Bettane et Dessauve

***

Château de Parenchère, construit în anii 1570 de nobilul Pierre de Parenchières, este situat la marginea estică a Bordeaux-ului, la 38 km de Saint-Emilion. Domeniul se întinde pe 188 hectare, dintre care 69 plantate cu vie și alese dintre cele mai bune loturi ale proprietății, cu sol argilo-calcaros. Conținutul foarte mare de argilă, neobișnuit pentru această zonă, explică forța extraordinară a vinurilor de la Parenchère. Din cele 69 de hectare, 6 sunt dedicate soiurilor albe. Vârsta medie a vițelor este de 25 de ani, iar cele mai vechi ating 50 de ani.

Istoria locului nu a fost întotdeauna lină. Complet distrus, castelul a fost reconstruit în 1731 de proprietarul său de atunci, guvernatorul regiunii Sainte Foy la Grande.

În secolul al XVIII-lea, o confrerie a viticultorilor repune în valoare viile. La vremea aceea, vinurile domeniului erau deja foarte apreciate de negocianții bordelezi și englezi care le foloseau pentru a da gust unor vinuri mai proaste.

Printre proprietarii ulteriori s-a numărat și un apropiat al lui Napoleon, Generalul Subervie, care a luptat la Waterloo și s-a stins la castel în 1856.

Mai aproape de noi, în 1958, domeniul intră în proprietatea lui Raphaël Gazaniol, proaspăt întors din Africa de Nord, unde familia sa cultiva vița de vie de două generații. El este cel care a mărit domeniul de la 90 la 153 de hectare și a replantat aproape în întregime via  distrusă de marele îngheț din 1956. Apoi, împreună cu fiul său Jean, decide să facă din Château de Parenchère un Grand Vin de Bordeaux, demonstrând astfel că și apelațiunile mai puțin cunoscute pot produce vinuri mari. Așa se face că reputația domeniului se răspândește rapid dincolo de frontierele Franței, vinurile de aici ajungând să fie exportate în peste 30 de țări din întreaga lume. 

În ianuarie 2005, omul de afaceri suedez Per Landin, un mare iubitor de vinuri, se îndrăgostește de acest loc și de vinurile lui și decide să cumpere domeniul. De atunci, vinurile sunt lucrate de experimentatul oenolog bordelez Richard Curty. El reușește, an de an, să fructifice la maximum extraordinarul terroir de la Parenchère, creând vinuri recunoscute pentru complexitatea și structura lor deosebită.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs