Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
  Programul de recompensare se încheie
Începând cu data de 24.03.2025, programul de recompensare Wine Point va fi închis. Punctele acumulate pot fi folosite în termen de 30 de zile, până la data de 24.04.2025. După acest termen, punctele neutilizate vor expira automat. Vă mulțumim!

Contul meu

Creează cont
PROMO

Oremus
Aszú 3 Puttonyos 2016 - 0,5L

Un vin dulce elegant și proaspăt, cu buchet foarte frumos de piersici, mere, ananas, fruct și note terțiare. Vibrant și, totodată, catifelat datorită acidității remarcabile, cu arome afumate, de patiserie, gem de gutui și sfârșit lung, persistent.
 

În stoc

195.00 lei
146.25 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Oremus Aszú 3 Puttonyos 2016
Perioada optimă de consum: 2023-2063

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály vițe vechi de 21 ani, struguri culeși manual în trei ture, între mijlocul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

Culoare: galben-auriu profund, strălucitor

Miros: foarte frumos, de piersici, mere, ananas și fruct, cu note terțiare

Gust: elegant și proaspăt, vibrant și, totodată, catifelat datorită acidității remarcabile, cu arome afumate, de patiserie, gem de gutui și sfârșit lung, persistent

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, Blue cheese, foie gras, deserturi

Alcool: 12%

Zahăr rezidual: 136 g/l

Aciditate: 9,4 g/l

Temperatura de servire: 10°C

Număr de sticle produse: 34.692 sticle de 50 cl

De sute de ani, vinul se face în același fel, prin adăugarea strugurilor nobili Aszú din trei coșuri (puttonyos), de 25 kg fiecare, în mustul de bază dintr-un butoi "Gönc" (136 l).  

Strugurii sunt macerați două zile, după care sunt presați ușor. Fermentarea are loc în butoaie noi de stejar unguresc - un proces lent care poate dura până la două luni. Maturarea se face în butoaie de 136 și 200 l, timp de doi sau trei ani, plus un an la sticlă.

Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

Producător

Oremus aparține din 1993 grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”. Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.). Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi. În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari. Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice. Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Specificații

Țara Ungaria
Culoare Alb
An 2016
Vinificare Dulce
Alcool 12%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

PROMO
Late Harvest 2021 - 0,5 L
Un vin armonios, proaspăt și mătăsos cu parfum floral, de miere de salcâm, ...
135.00lei
101.25lei
În stoc
PROMO
Aszú 3 Puttonyos 2017 - 0,5L
Aszú 3 Puttonyos 2017 este un vin elegant și proaspăt, cu aciditate ...
205.00lei
153.75lei
În stoc
Aszú 3 Puttonyos 2016 - 0,5L
Aszú 3 Puttonyos 2016 - 0,5L
195.00 lei
146.25 lei

Cantitate:

De la același producător
Aszú 3 Puttonyos 2014 - 0,5L
Oremus Aszú 3 Puttonyos 2014 - 0,5L
195.00 lei
Parfum frumos de piersici, ...

Citește mai mult
Petrács 2017
Oremus Petrács 2017
295.00 lei
250.75 lei
93 Puncte James Suckling:"Buchet de suc de lime, mere verzi, ...

Citește mai mult
Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
Oremus Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
295.00 lei
221.25 lei
95 Puncte James Suckling:"Complex și corpolent, cu arome de ...

Citește mai mult
Pintia 2019
Vega-Sicilia Pintia 2019
95 Puncte James Suckling:"Mure coapte, gudron, cireșe negre și ...

Citește mai mult
El Chibirique 2017
El Chibirique 2017
”Fermentat cu ciorchini întregi și dr...
155.00 lei
101.15 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2025 Copyright WinePoint