Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Garage Wine Co.
Bagual Vineyard Carignan Garnacha Mataró 2018 – Lot 96

95 Puncte Parker:”Bagual Vineyard Cariñena Garnacha Monastrell 2018 etichetat Lot #96 (în trecut, acest vin a fost îmbuteliat cu numerele 76, 66, 56 și 46) vine din aceeași vie ca monovarietalul Garnacha - numai 1,1 ha de vițe vechi cu un field blend de trei soiuri (chiar dacă Garnacha a fost realtoit mult mai târziu). Tot la fel ca Garnacha pur, acest 2018 este mai rotund și are tanini de calitate mai bună decât în 2019. Un vin pământos și puternic marcat de caracterul soiului Cariñena (Carignan), cu o frumoasă maturitate fenolică și prospețime. Fermentația malolactică durează, de obicei, șapte luni, iar maturarea a durat două ierni și a avut loc în butoaie la a treia folosire sau chiar mai vechi. Îmi amintește de un Priorat elegant.”

În stoc

165.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Garage Wine Bagual Vineyard Carignan Garnacha Mataró 2018 – Lot 96
Perioada optimă de consum: 2020 - 2030

Producător: Garage Wine Co -  Bagual / Caliboro D.O., Maule Valley

Soi: Carignan, Garnacha și Mataró field-blend (struguri din aceeași vie)- o parte din struguri au cofermentat și o parte din vin a fost vinificat separat

Culoare: roșu-purpuriu intens

Miros: subtil, de prune și fructe de pădure cu note picante și florale

Gust: opulent, echilibrat, stratificat și nervos pe palatin, cu aciditate frumoasă și taninii fini ai soiului Garnacha, stejar perfect integrat și sfârșit savuros
Recomandări gastronomice: friptură sau grătar de miel ori vită, preparate asiatice cu carne de porc, hamburgeri, brânză de capră

Alcool: 14%
Aciditate: 5,84 g/l
Zahăr rezidual: 1,36 g/l
pH: 3,41

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 5.239
Număr de butoaie: 18
Fermentație naturală în vase de fermentare deschise, cu drojdii indigene. Presare manuală. O mică parte din vin a fost făcută din struguri nedesciorchinați și zdrobiți cu picioarele - acest vin a fost mai taninos și cu aciditate volatilă mai ridicată și a fost folosit pentru a completa celelalte butoaie. Vinul a fost maturat timp de două ierni în butoaie la a treia sau mai multe folosiri.
Descrierea producătorului: ”De pe malurile Perquilauquén-ului - râul care curge invers, adică, spre est, din munții de coastă spre Anzi. Unul dintre cele 12 vinuri de terroir pe care le producem - un vin unic făcut de pe o parcelă mică cultivată prin metode ancestrale, manual și cu ajutorul cailor, de familia Solar, în Secano Interior. Acest vin este un tribut adus rezilienței viticultorilor din Maule care au păstrat vițele din Caliboro de pe vremea coloniștilor. Cel de-al 96-lea vin pe care l-am îmbuteliat din 2001 încoace și, de aceea, l-am etichetat Lot #96. 2018 a fost un an superb spre extraordinar - cel mai bun de când am început să facem acest vin, în 2006. ”
95 Puncte Parker: ”Bagual Vineyard Cariñena Garnacha Monastrell 2018 etichetat Lot #96 (în trecut, acest vin a fost îmbuteliat cu numerele 76, 66, 56 și 46) vine din aceeași vie ca monovarietalul Garnacha - numai 1,1 ha de vițe vechi cu un field blend de trei soiuri (chiar dacă Garnacha a fost realtoit mult mai târziu). Tot la fel ca Garnacha pur, acest 2018 este mai rotund și are tanini de calitate mai bună decât în 2019. Un vin pământos și puternic marcat de caracterul soiului Cariñena (Carignan), cu o frumoasă maturitate fenolică și prospețime. Fermentația malolactică durează, de obicei, șapte luni, iar maturarea a durat două ierni și a avut loc în butoaie la a treia folosire sau chiar mai vechi. Îmi amintește de un Priorat elegant.

În acest moment, Garage Wine Co., unul dintre producătorii mei preferați din Chile, produce 16 vinuri diferite. Am gustat două ediții din fiecare vin (deci, o mulțime de sticle), în special din 2018 și 2019, unele dintre cele mai bune vinuri pe care le-au produs până acum. Garage Wine are acum 36 ha de vie, vinde struguri premium unor crame renumite și produce vinuri proprii. Oamenii de aici sunt dinamici și se întâmplă tot timpul ceva nou, precum primele vinuri din gama Cru, despre care spun că sunt superioare celor de  parcelă unică. Degustarea vinurilor de Garage Wine este întotdeauna un moment captivant, căci vinurile au o personalitate puternică și sunt printre cele mai bune din Chile, iar explicațiile lui Derek Mossman sunt amuzante și îmbogățitoare. În notele mele de degustare am reprodus o mulțime de lucruri pe care mi le-a spus, deoarece cred că ele trebuie împărtășite. La început, multe dintre vinuri au un caracter de pământ și sunt, uneori, reductive, dar beneficiază de timpul petrecut în pahar și de o eventuală decantare. Întotdeauna, se schimbă locuri, Caliboro, fermentații, mai mulți ciorchini în unele vinuri, mai mult beton, mai multe amfore și butoaie mari, mai puțin extract, vinificare mai blândă, vinuri noi, Cabernet din sud și ceea ce numesc ei Cru, după 14 ani în Maule. Chiar și la nivel de management au loc schimbări - Pilar este acum CEO. În esență, ei spun pur și simplu că ”Reînviem vii vechi prin viticultură regenerativă, pentru a obține struguri mai gustoși.”

Producător

De ce fac atât de multă vâlvă vinurile de la Garage Wine? Cu siguranță, nu doar pentru că aduc un suflu nou pe scerna vinului chilian. Ci, mai cu seamă, pentru că vinurile sunt pur și simplu extraordinare. Rod al viticulturii sustenabile și al metodelor tradiționale de vinificare, aceste vinuri remarcabile ies din mâinile a doi oameni deosebiți: carismaticul Derek Mossman Knapp și Pilar Miranda, soția sa și, totodată, un vinificator foarte talentat, cu ajutorul unui dintre cei mai cunoscuți enologi chilieni, Dr Alvaro Peña.

Aventura a pornit literalmente în garajul lui Derek și al lui Pilar. Au început prin a face vin pentru familie și prieteni, pentru ca, după șase ediții, în 2006, să înceapă să exporte în Regatul Unit și în Danemarca. Destul de repede, vinurile lor au ajuns să fie recunoscute drept vinurile ”altfel” din Chile, iar cererea din piețele internaționale a crescut exponențial.

Mai departe, îi lăsăm pe ei să-și explice succesul:

”Parcelele

GWCo face vinuri de pe o serie de parcele individuale și îmbuteliază cantități/loturi mici de vin – 8-12 butoaie care includ o serie de asamblaje de terroir din Carignan, Garnacha, Monastrell País, Cinsault și Cab Franc obținute din portaltoiuri prefiloxerice cultivate prin metode tradiționale de mici viticultori din Maule și Itata. Fiecare vin este făcut din parcele de 1-2 ha din locuri diferite: Bagual, Caliboro, Coelemu, Guarilihue, Loncomilla, Portezuelo, Puico, Ranquil, Sauzal, Truquilemu…Viile sunt situate pe lanțul muntos de pe coastă, mai apropiat de Pacific. Acești munți sunt mai vechi și s-au răcit mai încet, astfel încât au soluri granitice, cu multe crăpături prin care rădăcinile pot pătrunde în adâncime.

GWCo mai produce și un Cabernet Franc din vițe vechi și un asamblaj de Cabernet Sauvignon în Maule, precum și două Caberneturi din munții din Maipo, pe care am început să le producem în 2003. Toate vinurile sunt făcute manual, cu drojdii naturale, în cisterne mici.

Pe scurt

În aceste vremuri este important să susții lucrurile care te reprezintă și, mai ales, să construiești genul de afacere în care crezi. La Garage Wine Co., noi readucem la viață vii vechi din comunități marginalizate pentru a produce vinuri foarte căutate. Ne-am poziționat vinurile în câteva piețe consacrate de pe glob și continuăm să creștem. Nu ne interesează ca vinurile noastre să fie neapărat scumpe, dar ele trebuie să fie pe rafturile de sus – e nevoie să aducă un preț care să facă posibilă o viticultură de calitate. Am constatat că, pe termen lung, practicile regenerative nu rezultă doar în struguri și, în consecință, vinuri mai bune, ci și că o astfel de afacere poate aduce bani, ajutând atât comunitățile cât și mediul.”

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 95 Puncte Parker
Culoare Roşu
An 2018
Vinificare Sec
Alcool 14%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Bagual Vineyard Carignan Garnacha Mataró 2018 – Lot 96
Bagual Vineyard Carignan Garnacha Mataró 2018 – Lot 96
165.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
Garage Wine Co. Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
145.00 lei
93 Puncte Parker:"Truquilemu Vineyard Syrah 2019 pare un ...

Citește mai mult
Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
Garage Wine Co. Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
95.00 lei
92 Puncte Parker:"În acest an, vinul are un ...

Citește mai mult
Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
Garage Wine Co. Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
195.00 lei
96 Puncte Parker:"Incredibil de parfumat, Renacido ...

Citește mai mult
Récolte 1999 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1999 - 0.7L
Nas elegant şi intens, cu note de mere ...

Citește mai mult
Récolte 1998 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1998 - 0.7L
Buchet intens de vanilie, sirop de ...

Citește mai mult
Récolte 1997 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1997 - 0.7L
Nas uşor dulce de portocale confiate ...

Citește mai mult
Cordon Bleu Rosé
Cordon Bleu Rosé
Buchet elegant, proaspăt și intens de fructe ro...
265.00 lei
238.50 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint