Château Ferran 2016
Perioada optimă de consum: 2019 - 2031
Producător: Château Ferran - Pessac-Léognan, Bordeaux
Proprietar: Philippe și Ghislaine Lacoste
Soi: 70% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot - struguri recoltați manual
Culoare: roșu închis cu tente rubinii
Miros: fructat, cu o frumoasă mineralitate și parfum de coacăze, fructe roșii și negre (zmeură, căpșuni, mure, cireșe) împletite cu adieri de condimente (în special, piper)
Gust: atac parfumat, rotund, elegant și echilibrat, cu tanini mătăsoși, frumoase arome de fructe de pădure și sfârșit mineral
Recomandări gastronomice: antreuri cu ciuperci, miel filet mignon, friptură de pui, pește, preparate cu ciuperci și, bineînțeles, trufe
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 17°C
Vinificat în cisterne de inox și maturat în baricuri 33% noi.
91 Puncte Parker: ”Ferran 2016 este de culoare roșu închis cu tente purpurii și etalează un parfum frumos de cireșe roșii și negre, prune calde și dude, cu un substrat pământos și o adiere de delicatese din carne de porc. Cu corp mediu, este extraordinar de catifelat pe palatin, cu tone de arome de fructe care cresc aproape de sol și sfârșit lung, mineral.”
91 Puncte James Suckling
Producător
Château Ferran este cunoscut încă din secolul al XVIII-lea, când i-a aparținut lui Montesquieu. Ulterior, el a fost cumpărat de o veche familie bordeleză, Beraud-Sudreau, în a cărei proprietate se află de cinci generații. Din 1999, domeniul este administrat de Philippe și Ghislaine Lacoste. Numeroasele schimbări făcute în vie și în cramă și-au arătat roadele, vinurile lor primind în ultimii ani numeroase premii și medalii, dar și aprecieri ale criticilor, mai cu seamă la degustările en-primeur. Acest succes se datorează nu numai proprietarilor, ci și unui terroir excepțional, situat în vecinătatea unor domenii celebre, precum Haut-Brion și Pape Clément.