L'Aventure Optimus 2018
Perioada optimă de consum: 2019 - 2029
Producător: L'Aventure Winery - Paso Robles, California
Proprietar-oenolog: Stéphan Asseo
Soi: 56% Syrah, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Petit Verdot
Culoare: roșu-purpuriu cu tente de culoarea cernelii
Miros: foarte parfumat, cu note de coacăze negre, mure, mină de creion, anason, tutun și violete
Gust: de o puritate extraordinară, cu textură incredibil de mătăsoasă, aciditate plină de vervă și sfârșit picant și vibrant în care persistă notele de fructe negre de pădure și anason
Recomandări gastronomice: carne, preparate cu sos de roșii, vânat, pește gras
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc 60% noi și 40% la a doua folosire. Nelimpezit și nefiltrat!
94-96 Puncte Parker: ”De culoare roșu-purpuriu intens, Optimus 2018 are parfum de crème de cassis, mure coapte, ciocolată cu mentă, argilă udă, afine zdrobite și aluzii discrete de liliac și condimente exotice. Pe palatin, are corp mediu, cu arome stratificate de fructe negre și albastre condimentate, structură fină, o prospețime minunată și sfârșit plin de arome de fructe coapte.”
94-96 Jeb Dunnuck
Ediția 2017 - 94 Puncte Jeb Dunnuck: ”Începând cu 2017, Optimus este făcut din 49% Syrah, 41% Cabernet Sauvignon, și 10% Petit Verdot, iar vinificarea are loc în 60% stejar franțuzesc nou. De culoare roșu-purpuriu aprins, exhibă arome de mure, ierburi aromate zdrobite, carne caramelizată și adieri de ciocolată. Frumos echilibrat și corpolent, este făcut într-un stil incredibil de savuros, fiind o introducere briliantă pentru celelalte vinuri ale domeniului. Va ține mai mult de 10 ani.”
- 93 Puncte Robert Parker
Producător
L'Aventure a fost fondată în 1998 de oenologul francez Stéphan Asseo. Familia sa a cumpărat primul domeniu din Bordeaux, Domaine de Courteillac, în 1982. Au urmat, la scurt timp, Château Robin și Château Fleur-Cardinale din Saint-Emilion. Stéphan a ridicat nivelul proprietăților familiei, în timp ce lucra pentru alte câteva proprietăți cunoscute din Bordeaux, precum Château Guillot-Clauzel din Pomerol și Château Corbin din St Emilion.
În același timp, el a descoperit Lumea Nouă care i-a oferit o oportunitate unică de a-și diversifica experiența, având mai multă libertate în vie și vinificare. După ce a răscolit întreaga Californie pentru terroir-ul dorit, a sfârșit prin a fi cucerit de Paso Robles.
Situată între Los Angeles și San Francisco, via sa din Paso Robles a devenit rapid un simbol al regiunii.