Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Garage Wine Co.
Cru Truquilemu Cariñena Field-blend 2018

99 Puncte Parker:”După 20 de recolte, a apărut și 1er Cru-ul, Cru Truquilemu 2018, pe care cei de la Garage îl descriu ca fiind un ”Truqui cu mai multă substanță”. El provine dintr-o mică secțiune triunghiulară cu randament mai mic, este mai concentrat, are mai multă substanță și o personalitate mai puternică. A fermentat cu mai mulți ciorchini decât celălalt Truquilemu și cu un pic de Syrah, ceea ce-i conferă greutate, profunzime și textură. După ce au fermentat secțiuni de vie separat timp de mai mulți ani, au apărut două personalități distincte, iar vinurile au fost îmbuteliate separat începând din 2018. Truquilemu a devenit mai eteric în urma separării, iar Cru este mai puternic, cu mai multă substanță și mai mult nerv. Vinul are mai puțin alcool (12,8%), aciditate mai puternică (7,43 g/l) și un pH incredibil de 3,18 - parametri de prospețime uluitori. Cru a fost produs de manieră foarte simplă și lentă, fermentând în cisterne mari cu struguri nedesciorchinați și ciorchini lignifiați pentru a evita macerarea carbonică. Fermentația malolactică a durat 11 luni (!), iar maturarea în butoaie vechi și neutre a durat două ierni. În ianuarie 2020 au fost îmbuteliate 3.449 sticle.”

În stoc

295.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Garage Wine Cru Truquilemu Cariñena Field-blend 2018  
Perioada optimă de consum: 2021 - 2035

Producător: Garage Wine Co -  D.O. Empedrado, Maule Valley
Soi: 92% Cariñena, 8% Syrah - struguri organici necertificați și nedesciorchinați, vie lucrată manual și cu ajutorul cailor; vițe vechi ale unor viticultori mici, resuscitate timp de 20 de ani

Culoare: roșu-purpuriu intens

Miros: floral, elegant și mai subtil decât în anii precedenți, devenind mai nuanțat în pahar

Gust: pe palatin, este foarte proaspăt, suculent și concentrat, cu un filon de aciditate vivace și tanini foarte fin granulați; arome de fructe roșii și albastre cu note de violete și accente picante și minerale, plus o sugestie invigorantă de portocale roșii
Recomandări gastronomice: fripturi din carne albă, pește gras, porc, miel, vită, pizza cu sos roșu

Alcool: 12,8%
Aciditate: 7,43 g/l
Zahăr rezidual: 1,94 g/l
pH: 3,18

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 3.449
Număr de butoaie: 12
Strugurii de pe parcele mici din vie au fermentat separat - fermentație naturală cu drojdii indigene în cisterne conice mari (1500 - 2500 kg). Struguri nedesciorchinați și ciorchini lignifiați introduși după zdrobire pentru a evita macerarea carbonică. Maturat două ierni în 5 butoaie de Alliers la a treia folosire și în 7 butoaie din Burgundia.
Descrierea producătorului: ”După 20 de recolte, iată și 1er Cru-ul nostru - net superior vinului de parcelă. Încă tânăr și auster. Din punct de vedere aromatic etalează o notă dominantă, proaspătă și pură de cireșe roșii și fructe albastre susținută din abundență de o mineralitate granitică și grafit. Nasul este floral, elegant, probabil mai subtil decât în 2016, devenind mai profund și mai nuanțat după ce stă în pahar. Pe palatin, are o prospețime superbă, cu un filon de aciditate vivace. Arome de condimente și fructe roșii și albastre cu accente minerale legate de notele de violete și guava care apar mai încet. Suculent și concentrat, dar suplu și senzual, cu arome puternice de zmeură neagră și pastile florale la mijlocul evoluției pe palatin și o sugestie invigorantă de portocale roșii. Are o viață lungă înainte.”
Prin ce este Cru diferit? ”În cele peste 12 ediții din Truqui s-au conturat două personalități distincte, așa că, acum avem două vinuri - Cru este făcut dintr-o mică secțiune triunghiulară cu randament mai mic, este mai concentrat, are mai multă substanță și o personalitate mai puternică. A fermentat cu mai mulți ciorchini și am folosit preponderent butoaie Nadalie cu arome de alună la a treia și a patra folosire. Syrah-ul îi conferă greutate, profunzime, textură.
Pe scurt, fermentarea separată a diferitelor secțiuni din vie a dus la apariția a două vinuri. Din 2018, le-am îmbuteliat separat. Cru NU este crema de pe ”tortul” Truquilemu V., de acum binecunoscut și nici nu are mai mult stejar, ci, pur și simplu, este unul dintre cele două vinuri cu personalități distincte, din aceeași vie. Fiecare dintre ele este tratat diferit pentru a-i accentua personalitatea distinctă. Noi credem că Truquilemu V. a devenit mai eteric în urma separării. Cru este un vin mai puternic, cu mai mult nerv. În 2018 (un an extraordinar), ambele vinuri au mai puțin alcool, arome mai puternice decât până acum, dar, mai ales, ele etalează mai multe straturi în timp. Ambele vor evolua mulți ani (10+), dar Cru va trăi mai mult în sticlă.”
99 Puncte Parker: ”După 20 de recolte, a apărut și 1er Cru-ul, Cru Truquilemu 2018, pe care cei de la Garage îl descriu ca fiind un ”Truqui cu mai multă substanță”. El provine dintr-o mică secțiune triunghiulară cu randament mai mic, este mai concentrat, are mai multă substanță și o personalitate mai puternică. A fermentat cu mai mulți ciorchini decât celălalt Truquilemu și cu un pic de Syrah, ceea ce-i conferă greutate, profunzime și textură. După ce au fermentat secțiuni de vie separat timp de mai mulți ani, au apărut două personalități distincte, iar vinurile au fost îmbuteliate separat începând din 2018. Truquilemu a devenit mai eteric în urma separării, iar Cru este mai puternic, cu mai multă substanță și mai mult nerv. Vinul are mai puțin alcool (12,8%), aciditate mai puternică (7,43 g/l) și un pH incredibil de 3,18 - parametri de prospețime uluitori. Cru a fost produs de manieră foarte simplă și lentă, fermentând în cisterne mari cu struguri nedesciorchinați și ciorchini lignifiați pentru a evita macerarea carbonică. Fermentația malolactică a durat 11 luni (!), iar maturarea în butoaie vechi și neutre a durat două ierni. În ianuarie 2020 au fost îmbuteliate 3.449 sticle.
În acest moment, Garage Wine Co., unul dintre producătorii mei preferați din Chile, produce 16 vinuri diferite. Am gustat două ediții din fiecare vin (deci, o mulțime de sticle), în special din 2018 și 2019, unele dintre cele mai bune vinuri pe care le-au produs până acum. Garage Wine are acum 36 ha de vie, vinde struguri premium unor crame renumite și produce vinuri proprii. Oamenii de aici sunt dinamici și se întâmplă tot timpul ceva nou, precum primele vinuri din gama Cru, despre care spun că sunt superioare celor de parcelă unică. Degustarea vinurilor de la Garage Wine este întotdeauna un moment captivant, căci vinurile au o personalitate puternică și sunt printre cele mai bune din Chile, iar explicațiile lui Derek Mossman sunt amuzante și îmbogățitoare. În notele mele de degustare am reprodus o mulțime de lucruri pe care mi le-a spus, deoarece cred că ele trebuie împărtășite. La început, multe dintre vinuri au un caracter de pământ și sunt, uneori, reductive, dar beneficiază de timpul petrecut în pahar și de o eventuală decantare. Întotdeauna, se schimbă locuri, Caliboro, fermentații, mai mulți ciorchini în unele vinuri, mai mult beton, mai multe amfore și butoaie mari, mai puțin extract, vinificare mai blândă, vinuri noi, Cabernet din sud și ceea ce numesc ei Cru, după 14 ani în Maule. Chiar și la nivel de management au loc schimbări - Pilar este acum CEO. În esență, ei spun pur și simplu că ”Reînviem vii vechi prin viticultură regenerativă, pentru a obține struguri mai gustoși.”

Producător

De ce fac atât de multă vâlvă vinurile de la Garage Wine? Cu siguranță, nu doar pentru că aduc un suflu nou pe scerna vinului chilian. Ci, mai cu seamă, pentru că vinurile sunt pur și simplu extraordinare. Rod al viticulturii sustenabile și al metodelor tradiționale de vinificare, aceste vinuri remarcabile ies din mâinile a doi oameni deosebiți: carismaticul Derek Mossman Knapp și Pilar Miranda, soția sa și, totodată, un vinificator foarte talentat, cu ajutorul unui dintre cei mai cunoscuți enologi chilieni, Dr Alvaro Peña.

Aventura a pornit literalmente în garajul lui Derek și al lui Pilar. Au început prin a face vin pentru familie și prieteni, pentru ca, după șase ediții, în 2006, să înceapă să exporte în Regatul Unit și în Danemarca. Destul de repede, vinurile lor au ajuns să fie recunoscute drept vinurile ”altfel” din Chile, iar cererea din piețele internaționale a crescut exponențial.

Mai departe, îi lăsăm pe ei să-și explice succesul:

”Parcelele

GWCo face vinuri de pe o serie de parcele individuale și îmbuteliază cantități/loturi mici de vin – 8-12 butoaie care includ o serie de asamblaje de terroir din Carignan, Garnacha, Monastrell País, Cinsault și Cab Franc obținute din portaltoiuri prefiloxerice cultivate prin metode tradiționale de mici viticultori din Maule și Itata. Fiecare vin este făcut din parcele de 1-2 ha din locuri diferite: Bagual, Caliboro, Coelemu, Guarilihue, Loncomilla, Portezuelo, Puico, Ranquil, Sauzal, Truquilemu…Viile sunt situate pe lanțul muntos de pe coastă, mai apropiat de Pacific. Acești munți sunt mai vechi și s-au răcit mai încet, astfel încât au soluri granitice, cu multe crăpături prin care rădăcinile pot pătrunde în adâncime.

GWCo mai produce și un Cabernet Franc din vițe vechi și un asamblaj de Cabernet Sauvignon în Maule, precum și două Caberneturi din munții din Maipo, pe care am început să le producem în 2003. Toate vinurile sunt făcute manual, cu drojdii naturale, în cisterne mici.

Pe scurt

În aceste vremuri este important să susții lucrurile care te reprezintă și, mai ales, să construiești genul de afacere în care crezi. La Garage Wine Co., noi readucem la viață vii vechi din comunități marginalizate pentru a produce vinuri foarte căutate. Ne-am poziționat vinurile în câteva piețe consacrate de pe glob și continuăm să creștem. Nu ne interesează ca vinurile noastre să fie neapărat scumpe, dar ele trebuie să fie pe rafturile de sus – e nevoie să aducă un preț care să facă posibilă o viticultură de calitate. Am constatat că, pe termen lung, practicile regenerative nu rezultă doar în struguri și, în consecință, vinuri mai bune, ci și că o astfel de afacere poate aduce bani, ajutând atât comunitățile cât și mediul.”

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 99 Puncte Parker
Culoare Roşu
An 2018
Vinificare Sec
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

Reserva 2018
94 Puncte James Suckling"Acesta este singurul vin roșu produs de Muga ...
130.00lei
În stoc
Prado Enea Gran Reserva 2015
97 Puncte James Suckling"Un Prado Enea rezervat și rafinat, de mare ...
365.00lei
În stoc
Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer"Numit de echipa de la Argiano "baby ...
89.00lei
În stoc
Côtes du Rhône Rouge 2020
90 Puncte Wine Spectator"O versiune bine clădită, cu note de cireșe ...
59.00lei
În stoc
Cordon Bleu Millésimé Brut 2012
Culoarea galben-auriu și perlajul fin, uniform și persistent introduc o șampanie ...
325.00lei
În stoc
Gigondas 2020
16,5 Puncte Jancis Robinson"70% Grenache, 15% Mourvèdre, 14% Syrah, ...
198.00lei
În stoc
Macán Clásico 2018
94 Puncte Parker"Macán Clásico este cel de-al ...
255.00lei
În stoc
Rosso di Montalcino 2019
95+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer"Chiar și în Rosso găsim caracterul ...
99.00lei
În stoc
”Coup de Foudre” Blanc de Blancs 2014 Extra Brut
De culoare galben strălucitor cu reflexii aurii, această șampanie Blanc de Blancs ...
245.00lei
În stoc
Cru Truquilemu Cariñena Field-blend 2018
Cru Truquilemu Cariñena Field-blend 2018
295.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
Garage Wine Co. Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
195.00 lei
96 Puncte Parker:"Incredibil de parfumat, Renacido ...

Citește mai mult
Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
Garage Wine Co. Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
95.00 lei
92 Puncte Parker:"În acest an, vinul are un ...

Citește mai mult
Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
Garage Wine Co. Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
145.00 lei
93 Puncte Parker:"Truquilemu Vineyard Syrah 2019 pare un ...

Citește mai mult
Récolte 1999 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1999 - 0.7L
Nas elegant şi intens, cu note de mere ...

Citește mai mult
Récolte 1998 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1998 - 0.7L
Buchet intens de vanilie, sirop de ...

Citește mai mult
Récolte 1997 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1997 - 0.7L
Nas uşor dulce de portocale confiate ...

Citește mai mult
Aerator de vin "On-bottle"
Aerator de vin "On-bottle"
Potrivit atât pentru vinuri albe cât ...
145.00 lei
130.90 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint