Château Siaurac Lalande de Pomerol 2020
Perioada optimă de consum: 2023-2033
Producător: Château Siaurac - Lalande de Pomerol
Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 ani
Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: buchet intens de flori proaspete și fructe roșii de pădure seducătoare
Gust: suculent, catifelat cu arome bogate de prune roșii și sfârșit lung, suculent
Recomandări gastronomice: vită, miel, carne albă, curry, tajine, platou de brânzeturi
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 12-14 luni în butoaie mari de stejar, dintre care 20% noi.
Vă sfătuim să deschideți sticla cu două ore înainte de a-l bea.
90-92 Puncte Jeb Dunnuck: ”Château Siaurac 2020 emană un parfum frumos de cireșe negre și dude proaspete, aproape crocante. Pe palatin, corp mediu, aciditate vivace și un stil echilibrat, curat și stratificat care nu are cum să nu-ți placă.”
91 Puncte James Suckling: "Arome de coacăze negre și mure cu tutun, condimente negre și cedru. Corp mediu, tanini gustoși și caracter de fruct suculent. Aromat și delicios. Beți-l sau păstrați-l.”
Producător
Château Siaurac are o istorie care datează de la 1832, când se afla în proprietatea familiei Guichard. Cu 36,5 ha de vie, un castel superb, un parc și grădini perfect întreținute, domeniul este considerat a fi cel mai frumos din Lalande de Pomerol.
Pentru o vreme, domeniul a aparținut lui Paul și Aline Goldschmidt, cei care l-au adus ca și consultant pe celebrul Stéphane Derenoncourt. După plecarea acestuia, consultant a devenit Dr. Alain Raynaud, cel care a condus Union des Grands Crus de Bordeaux între 1994-2000 și este acum președinte al Grand Cercle des Vins de Bordeaux. Lucrurile s-au schimbat după ce, în martie 2014 familia Goldschmidt a vândut o mare parte din acțiuni lui François Pinault, proprietar al Château Latour, și grupului Artemis. În 2017, Paul Goldschmidt s-a retras cu totul, iar domeniul este administrat acum de grupul Artemis.
Începând din 2008, la Château Siaurac s-a practicat numai viticultură sustenabilă, iar odată cu ediția 2016 aici se vor folosi numai tehnici organice și biodinamice.