Château Angélus Tempo d'Angélus 2023
Perioadă optimă de consum: 2025–2035
Producător: Château Angélus
Apelațiune: Bordeaux AOP (nobil, non-Saint‑Émilion)
Soiuri: 60 % Merlot, 40 % Cabernet Franc
Regiune: Viei cu soluri calcaro-argiloase achiziționate între Castillon-la-Bataille și Sainte-Colombe, începând cu 2017
Culoare: Vișiniu mediu spre închis, reflexii purpurii
Miros: Aromă elegantă de fructe roșii coapte – zmeură, coacăze negre, prună – împletite cu accente florale ușoare și tonuri discrete de lemn, piper și mentă
Gust: Mediu spre corpolent, rotund și suculent. Intrarea velurată se prelungește într-un nucleu plin de fruct, susținut de taninuri fine și elegante, aciditate clară și prospețime mentolată care oferă o structură rafinată. Postgustul este parfumat, cu fruct dens și prospețime
Recomandări gastronomice: Ideal cu preparate din carne roșie friptă/grătar, pasăre cu sos aromat, rață, vânat și brânzeturi semi-mature
Alcool: 13,5 %
Temperatura de servire: 16–18 °C
Vinificație: Recoltă manuală, fermentare separată pe loturi, macerații reci, fermentație controlată (max. 22 °C), maturare în cuve mari și foudres pentru a păstra finețea taninurilor și prospețimea stilului Angélus
Atunci când a prezentat Tempo d’Angélus, noul vin al celebrului producător, Stéphanie de Boüard-Rivoal, președintele Angélus, a spus: ”De opt generații, familia De Boüard de Laforest este dedicată producerii unor vinuri mari. De curând, am creat un nou vin pe care l-am numit Tempo d’Angélus. El completează gama de vinuri a Château Angélus, fiind produs sub apelațiunea Bordeaux și oferă o variantă mai modernă a iluștrilor săi predecesori - Angélus, Carillon d’Angélus și N°3 d’Angélus, cu care împărtășește aceeași profunzime și complexitate, dar poate fi băut mult mai ușor când e tânăr.
Scopul cu care a fost creat Tempo d’Angélus este acela de a demistifica abordarea vinurilor mari, oferind un vin de calitate superioară produs din terroir-urile superbe de la Angélus cu expertiza tuturor echipelor noastre, la un preț cât se poate de accesibil. Tempo se vrea o introducere în lumea grand cru-urilor care le va permite consumatorilor pretențioși să se bucure de un vin structurat, complex și delicios fără a trebui să aștepte 15 sau 20 de ani ca în cazul unui crand cru.
Strugurii pentru Tempo d’Angélus provin în exclusivitate din vii aparținând domeniului Château Angélus, mai exact, din parcele cumpărate în acest scop în 2017 și care sunt situate Castillon-la-Bataille și Sainte-Colombe, la câțiva kilometri de Saint-Émilion, pe niște versanți argilo-calcaroși magnifici. Vinificarea are loc într-o pivniță specială din crama Carillon, beneficiind de o tehnologie de ultimă oră și de întreaga expertiză a Angélus."
Producător
Château Angélus, unul dintre cei mai apreciați producători din Saint-Emilion, a devenit 1er Grand Cru Classé la reclasificarea din 1996 a Saint-Émilion-ului. Contele Maurice de Boüard, străbunicul actualului proprietar, a cumpărat domeniul în 1921. După cel de-al doilea război mondial, fii săi au unit cealaltă proprietate a familiei, Château Mazerat, cu Château Angélus, sub numele celei din urmă. În 1985, domeniul de 23,4 ha a fost preluat de Hubert de Boüard de Laforest și de verișorul său Jean-Bernard Grenie care l-au dus la rangul și faima sa actuală. Iubitor al Burgundiei și adept al viticulturii organice, Hubert de Boüard produce azi unul dintre cele mai renumite vinuri roșii din întreaga lume.