Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
  Programul de recompensare se încheie
Începând cu data de 24.03.2025, programul de recompensare Wine Point va fi închis. Punctele acumulate pot fi folosite în termen de 30 de zile, până la data de 24.04.2025. După acest termen, punctele neutilizate vor expira automat. Vă mulțumim!

Contul meu

Creează cont

Aalto
PS 2021

Culoare violet intens. Fructele negre, alături de nuanțe condimentate, evidențiate în pahar, conferă acestui vin complexitate și eleganță olfactivă. Este proaspăt pe palat; taninurile sale fine și mătăsoase îi oferă o intensitate și un volum deosebite.

În stoc

460.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
AAlto PS 2021
Perioada optimă de consum: 2025 - 2038
Producător: Aalto Bodegas y Viñedos - Ribera del Duero
Oenolog: Mariano García Fernández
Soi: 100% Tinto Fino (Tempranillo) – vițe vechi de 60 – 90 ani de pe parcele selcționate din La Horra și La Aguilera, struguri culeși manual
Culoare: violet intens
Miros: fructe negre, alături de nuanțe condimentate
Gust: extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu taninuri fine și mătăsoase care îi oferă o intensitate și un volum deosebite
Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, vânat mare, friptură de miel, rață, tocănițe, cîrnați fripți, șuncă de Serrano
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii provin din șapte sate diferite din provincia Burgos. Au fost culeși în cutii mici de 15 kg și triați ciorchine cu ciorchine. Vinul a fost maturat 21 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc și a fost îmbuteliat în septembrie 2023. Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Producător

Aalto a impresionat chiar de la prima ediție, situându-se imediat în topul vinurilor roșii din Ribera del Duero.Cele două vinuri ale proprietății sunt făcute în stil modern: fructate și puternice, dar fine, complexe și echilibrate, cu textură delicată. Renumitul oenolog Mariano Garcia folosește exclusiv soiul Tempranillo sau Tinto Fino, așa cum îi spun localnicii. Rugat să-și descrie vinurile, el a făcut o comparație devenită celebră: ”Dacă Vega Sicilia este Mercedesul vinurilor, Aalto este un Audi.” Podgoria a fost înființată de Mariano Garcia și Javier Zaccagnini în februarie 1999, într-una dintre marile regiuni viticole ale Spaniei, Ribera del Duero. Visul lor a fost să facă un vin de mare calitate, cu o personalitate distinctă și care să reflecte fiecare dintre locurile din care se trage. Câțiva ani mai târziu, în 2006, au intrat în firmă familiile Masaveu și Nozaleda, proprietare ale mai multor podgorii din alte regiuni ale Spaniei. Experiența lor a conferit stabilitate proiectului, consolidându-l. Din 1999 până în 2004, vinurile Aalto au fost produse într-o cramă închiriată din Roa, în sudul provinciei Burgos. În tot acest timp, proprietarii și-au continuat căutările pentru un loc în care să-și construiască propria cramă. L-au găsit în Quitanilla de Arriba, provincia Valladolid. Prima parte a cramei situate pe cele 15 ha a fost terminată în 2005. Ea a fost finalizată în 2016, fiind o realizare arhitectonică modernă deosebită, dar care se încadrează fără ostentație în peisajul tipic al Riberei del Duero. Javier Zaccagnini a părăsit compania în 2018, pentru a se dedica unui proiect personal, Sei Solo. Astăzi, Aalto  aparține grupurilor spaniole Masaveau, cu podgorii în Rioja (Murúa), Rías Baixas (Fillaboa) și Navarra (Pagos de Araiz) și Enate (Somontano), alături de Mariano Garcia. Ei controlează 130 de hectare cultivate cu Tinto Fino - vițe vechi de 40–100 ani, de o calitate excepțională, răspândite pe mai mult de 200 de plaiuri situate în nouă localități diferite ale apelațiunii. Datorită diferențelor de climă și altitudine, viile sunt culese la date diferite. La Aalto nu se folosesc ierbicide și nici îngrășăminte chimice. Omul căruia Aalto îi datorează cea mai mare parte a succesului este Mariano Garcia, fost oenolog și director tehnic, timp de 30 de ani, până în 1998, al celebrei Vega Sicilia. El este ghidat de un respect profund față de struguri, fiind adeptul intervenției minime și al randamentelor mici, pentru a obține expresia maximă a fiecărui terroir în vinuri care impresionează prin putere, structură, eleganță și complexitate. Producția anuală este de aproximativ 300.000 de sticle, cea mai mare parte fiind dedicată vinului fanion, AAlto. Vinul de top, AAlto PS (de la ”Pagos Seleccionados”, vii selecționate), nu este produs în fiecare an, iar numărul de sticle nu depășește 40.000. Ambele vinuri sunt asamblate după maturare.

Specificații

Țara Spania
Culoare Roşu
An 2021
Vinificare Sec
Alcool 15%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

PS 2021
PS 2021
460.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Blanco de Parcela 2023
Aalto Blanco de Parcela 2023
255.00 lei
Aalto Blanco de Parcela este un vin ...

Citește mai mult
2022
Aalto 2022
245.00 lei
93 Puncte James Suckling:"Cireșe negre coapte și mure, ...

Citește mai mult
PS 2022
Aalto PS 2022
460.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un nas bogat, profund și ...

Citește mai mult
Pintia 2019
Vega-Sicilia Pintia 2019
95 Puncte James Suckling:"Mure coapte, gudron, cireșe negre și ...

Citește mai mult
Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec 2019
Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec 2019
”Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec 2019 ...
365.00 lei
321.20 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2025 Copyright WinePoint